Järkyttävää kiusaamista yleisellä rannalla: Lapsen päätä painettiin veden ja huudettiin "Kuole!"

23.08.2015 13:30 - Mikko Räsänen

Facebookissa leviää järkyttävä kiusaamistarina, josta tekee puistattavan se, että kukaan kiusaamisen nähneistä aikuisista ei puuttunut siihen. 

Facebookissa on tänä viikonloppuna levinnyt tarina yleisellä uimarannalla tapahtuneesta rajusta kiusaamistapauksesta. Neljän noin 12-vuotiaan tytön ryhmä kiusasi viidettä törkeällä tavalla.

"Lasta kuristettiin vedessä, painettiin veden alle ja huudettiin KUOLE. Tämän lisäksi haukuttiin sanoilla, joita ei ikinä haluaisi edes kuulla, varsinkaan 12-vuotiaiden suusta, heitettiin tavarat veteen lapsen puettua jo vaatteet päälle niin että tämä joutui juosta ne päällä veteen hakemaan tavaroita ja heitettiin neljältä suunnalta hiekat silmille. Perään huudettiin: "älä nyt leikistä suutu, ootpas sä huumorintajuton. Vitun läski, painat enemmän ku me yhteensä. Vitun huora. Vitun läskihuora. Kato sulla on täitä. Hyi helvetti oot ällöttävä. Onko sulla kotiintuloaika, buuuuhuuuu!!!"

Tapauksesta Facebookiin kirjoittanut nainen kertoo, että uimaranta oli täynnä aikuisia ja perheitä. Silti kukaan aikuisista ei puuttunut tilanteeseen, vaikka eräskin mies kauhisteli ääneen, miten rajua kielenkäyttöä lapset harrastivat.

Lopulta nainen puuttui tilanteeseen.

"KUKAAN ei puuttunut tilanteeseen. Päätin että nyt saa riittää. Samaan aikaan kiusattu juoksi pyörälleen ja puhkesi kyyneliin. Huusin hei odota ja otin itkevän lapsen syliin. Tuntui että lapsi murenisi paloiksi ellei tätä pitelisi kaksin käsin pystyssä. Lapsi luotti täysin ja painautui kovasti minua vasten."

Itkevän tytön isälle soitettiin ja tämä tuli hakemaan lapsensa kotiin. Kun kiusaajat huomasivat naisen lohduttavan heidän kiusauksen uhriaan, pakenivat he rannan pukukoppiin.

"Ilkimykset eivät tajunneet että heidän pikkuruiset nilkkansa vilkkuivat kopin alaosasta. Tällä tasolla oli aivojen kehitys. Niin pieniä ja niin julmia."

"Pikkuhiljaa ilkimykset valuivat kopista tavaroidensa luokse. Huoli omasta älypuhelimesta oli suuri. Rohkein juoksi paikalle, otti kaikkien puhelimet ja jakoi ne koplalle. Menin jututtamaan lapsosia ja vastaanotto minkä sain, oli KAMMOTTAVA. Niin pahat asennevammat jo noin pienillä. Jos joku tuntematon aikuinen tuli minua torumaan lapsena, niin leuka väpätti ja pahasti. Nämä olivat vaan sitä mieltä, että kiusaavat koska se on niin "vitun kivaa". Teflonia olivat, mikään ei näyttänyt tarttuvan. Siinä ne joidenkin äitien neljä pikku kullanmurua kiusasivat koska se oli niin "vitun kivaa". Ehkä heidänkin vanhemmillaan oli liian kiire. Ehkä ei."

Noilla neljällä kiusaajalla on jossain isä ja äiti, joilla ei varmasti ole hajuakaan siitä, mitä heidän lapsensa tekivät ollessaan rannalla ilman vanhempaa. Monesti vanhemmille tulee yllätyksenä se, että oma lapsi saattaakin olla todellisuudessa olla kiusaaja. Ja kuitenkin juuri vanhempien tehtävä on opettaa lapsille se, mikä on oikein ja väärin. Se, että kiusaaminen ei ole hyväksyttyä missään tilanteessa. Se, että heikompaa tulee puolustaa, eikä kääntyä laumana häntä vastaan. Se, mikä on oikein ja väärin.

Tuoreissa tutkimuksissa kiusaamisen seurauksista on saatu entistä hälyttävämpää tietoa. Voice kertoi toukokuussa tutkimuksesta, jossa havaittiin, että lapsena koetulla kiusaamisella on jopa suurempia haittavaikutuksia kuin perheväkivallan uhriksi joutumisella. Lue aiheesta lisää täältä

Kilpailut

Uusimmat