Karppaajat kiittävät: Kukkakaalikeitto saa makua rapeasta pekonista

23.09.2014 14:19 - Heli Thoren

Kevyt ja vähähiilihydraattinen keitto maistuu ihanalta kylmällä säällä. Sopasta saa helposti myös kasvisversion.

Kukkakaalikeitto pekonilla


700 g kukkakaalia

1 sipuli

5 dl kasvislientä (voit tehdä sen liemikuutiosta)

4 dl kermaa

suolaa

pippuria

200 g pekonia

Paistamiseen: oliiviöljyä


1. Revi kukkakaalista nuput. Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kukkakaalia kattilassa oliiviöljyssä.

2. Laita mukaan kasvisliemi ja keitä noin vartin verran, kunnes kaali on pehmeää.

3. Pilko pekoni pieneksi ja paista se pannulla rapeaksi. Jätä odottamaan.

4. Soseuta keitto. Lisää kermaa noin 4 dl. Sen verran, että keitosta tulee halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Tarjoile keitto kuumana rapean pekonin kera.


Jos et välitä karppaamisesta, leivo pähkinäleipää keiton kylkeen. Katso resepti täältä.

Kilpailut

Uusimmat