Kesän helpoin herkku on banaanileipä – kokeile ja ihastu!

30.06.2015 20:45 - Reetta Haverinen

Jos kotoasi löytyy kaurahiutaleita, kananmunia ja banaania, voit pyöräyttää uunissa herkullisen mutta varsin kevyen kesäleivonnaisen.

Banaanileipä on oiva tarjottava niin brunssilla kuin iltapäiväkahvillakin. Leipä maistuu hyvältä sellaisenaankin, mutta sen kylkeen sopivat erityisen hyvin erilaiset marmeladit, jugurtti, maustamaton tuorejuusto tai vaikkapa maapähkinävoi. Villejä maksuelämyksiä kaipaavat voivat nauttia banaanileipäviipaleensa esimerkiksi Aurajuuston kera.

Banaanileipä on vaivaton ja nopea leivonnainen, josta on helppoa tehdä myös gluteeniton versio: käytä leivonnassa gluteenittomia kaurahiutaleita ja korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla. Maidoton versio leivästä syntyy, kun käytät leivonnassa kauramaitoa.

Banaanileipä

4 kypsää banaania

2 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

0,5 dl oliiviöljyä

1,5 dl maitoa tai kauramaitoa

n. 0,5 dl hunajaa (tai esimerkiksi tummaa siirappia tai sokeria)

n. 2,5 dl kaurahiutaleita

3 dl vehnäjauhoja


Mausta ja varioi leipää oman makusi mukaan esimerkiksi seuraavilla:

kookoshiutaleet

kaneli

kardemumma

vaniljasokeri

pähkinät

siemenet

rusinat

kuivatut taatelit


Muusaa 3 banaania haarukalla. Lisää joukkoon haluamasi mausteet. Makeuta seos hunajalla, siirapilla tai sokerilla. Lisää joukkoon öljy.

Sekoita joukkoon jauhot, kaurahiutaleet, munat ja maito. Kun seos on tasaista, kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Viipaloi yksi banaani leivän päälle ja ripottele pinnalle halutessasi pähkinöitä tai esimerkiksi kookoshiutaleita.
Paista leipää noin 175 asteessa noin 40 minuuttia .

Vinkki: Jos haluat, voit myös jauhaa kaurahiutaleet sauvasekoittimella tasaiseksi jauhoksi. Näin taikinasta tulee tasaisempaa ja sileämpää. Jos kuitenkin pidät, että leivonnaisessa on purutuntumaa, lisää kaurahiutaleet sellaisenaan taikinaan.

Lue myös: Banaania poskeen - terveysvaikutukset ovat kiistattomat

Kilpailut

Uusimmat