Kevään ruokatrendi viehättää terveystietoisia: Supervilja sisältää reilusti proteiinia

20.04.2015 17:15 - Tiina Svensk

Millä korvata riisi ja peruna? Tämän kevään trendikkäin vilja tuo lautaselle annoksen kuitua ja proteiinia, ja pitää kylläisenä pitkään. Mikä ihme on Freekeh?  

Freekeh on vanha arabialainen viljalaji, joka sisältää reilun annoksen kuitua ja proteiinia. Verrattuna täysjyväriisiin Freekeh pitää sisällään kolme kertaa enemmän proteiinia ja kaksi kertaa enemmän kuitua - minkä vuoksi ravitsemusasiantuntijat suosittelevat viljaa myös vegaaneille ja kasvissyöjille.

Matala glykeeminen indeksi

Viljalla on lisäksi matala glykeeminen indeksi. Tämä tarkoittaa, että viljan hiilihydraatit imeytyvät hitaasti ja pitävät olon kylläisenä pidempään. Ravitsemusasiantuntijat haluavat kuitenkin muistuttaa, että Freekeh on silti vilja ja se sisältää gluteiinia, eikä sen vuoksi sovi gluteiini- tai vehnäallergikoille.

Maistuu ohralta

Ruuanlaitossa Freekeh taipuu riisin ja ohran tapaan osaksi lounasta tai illallista, mutta viljaa voi käyttää myös salaateissa ja jopa välipalalla. Maultaan ohraa vastaavaa viljaa voi syödä esimerkiksi jogurtin ja hunajan kanssa.

Lue myös: Haluatko pudottaa painoa? Pienet asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat