Kiillota teräs, poista rasvatahrat – 5 erilaista tapaa käyttää vauvatuotteita

22.07.2014 13:58 - Linda Arponen

Vauvoille tarkoitettuja tuotteita, kuten öljyjä ja talkkeja, voi yllättäen hyödyntää myös monissa kodin puhdistustöissä.

Vauvojen hoitoon tarkoitetut tuotteet ovat mainioita: halpoja ja hellävaraisia. Tämän vuoksi monien aikuistenkin tiedetään niitä käyttävän.

Monet eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että kyseisiä tuotteita voi käyttää myös muuhunkin kuin kehonhoitoon.

Seuraavana on muutama esimerkki vauvatuotteiden erikoisemmista käyttömahdollisuuksista.

Kiillota ruostumaton teräs vauvaöljyllä

Vauvaöljyllä voi kiillottaa kodista löytyvät ruostumattomasta teräksestä valmistetut tavarat, kuten vaikkapa kattilat. Öljy puhdistaa ja tekee tavarat kiiltäviksi.

Ensin terästuote täytyy putsata kostealla liinalla liasta. Sen jälkeen tavara kiillotetaan pehmeällä ja kuivalla liinalla, jossa on hiukan vauvaöljyä. Tällä tavalla tahrat häviävät ja teräs kiiltää kuin uutena.

Vauvaöljyllä voi lisäksi poistaa vedenkestävän maskaran, pehmentää kovat kantapäät ja hoitaa hiuksia.

Poista meikki vauvojen puhdistuspyyhkeillä

Vauvoille tarkoitetut puhdistusliinat ovat alkoholittomia, toisin kuin monet muut puhdistusliinat. Tämän vuoksi vauvojen puhdistuspyyhkeet ovat iholle turvallisempia ja hellävaraisempia.

Vauvojen liinat voivat muutenkin olla tehokkaampia kasvojen puhdistukseen kuin tavalliset meikinpoistopyyhkeet ja lisäksi edullisempia.

Poista rasvatahrat vauvatalkilla

Vaatteisiin ja muihin kankaisiin voi helposti syntyä rasvajälkiä ruoasta. Nuo tahrat voi kuitenkin hoitaa pois vauvan talkilla.

Yritä ensin saada talouspaperilla tahrasta pois kaikki rasva, mikä lähtee. Ripottele sen jälkeen tahran päälle runsaasti hyvin imukykyistä vauvatalkkia. Taputtele hiukan talkkia ja poista se sen jälkeen ravistelemalla kangasta. Varmista, että kaikki talkki on irronnut ennen kuin hierot tahraan nestemäistä pesuainetta. Lopuksi laita vaate pesukoneeseen. Pesun jälkeen rasvatahran pitäisi olla kadonnut.

Kiillota nahka vauvojen voiteella

Nahkatuotteet voivat haalistua ajan myötä. Nahkakenkiä voi toki lankata, mutta esimerkiksi nahkalaukkuihin voi kokeilla myös vauvoille tarkoitettua kosteusvoidetta.

Voit siis kokeilla levittää varovaisesti pienen määrän kosteusvoidetta nahalle. Apuna voit käyttää pehmeää kangasta.

Pese koira vauvashampoolla

Hajusteet voivat olla koirille pahasta. Ne voivat esimerkiksi aiheuttaa ihoärsytystä. Tämän vuoksi tavallisia shampoita ei kannata käyttää lemmikkien turkeille.

Vauvojen hellävaraiset ja hajustamattomat shampoot voivat kuitenkin sopia myös koirille. Muista laimentaa shampoota hiukan, niin lopputuloksena saat puhtaan lemmikin.

Vauvashampoolla voi pestä myös meikkisudit ja käsin pestävät puserot. Voit myös pehmentää ihosi levittämällä shampoota jalkoihisi ennen sheivausta.

Olemme kertoneet aiemmin muitakin yllättäviä tapoja käyttää vauvatalkkia. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat