Mari, 31: "Upeinta äitiydessä on syvä rakkaus"

26.04.2015 10:15 - Tiina Svensk

Äiti kertoo -sarjassa äidit kertovat elämästään omin sanoin. Tällä kertaa kahden pienen lapsen äiti, Mari, kertoo mikä äitiydessä on ihaninta ja mikä raskainta.

Perheeseen kuuluvat Mari, 31, Henri, 28, Maija, 2 v 10 kk ja Jussi, 1 v 4 kk.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Ihaninta äitiydessä on nauraa yhdessä lasten kanssa ja olla läsnä heidän ilonhetkissään. Pienet arjenilot ovat niitä kohokohtia. Myös lasten keskinäisen suhteen kehittymistä olen ilolla ja ylpeydellä saanut seurata. Upeinta äitiydessä on se syvä rakkaus, jota tuntee omia lapsiaan kohtaan. Se on täysin uusi ja uskomattoman  väkevä tunne!

2. Entä mikä raskainta?

Raskainta äitiydessä on huoli lasten hyvinvoinnista ja mahdollisista uhkakuvista. Toisinaan on suljettava ajatuksensa ja olla pelkäämättä kaikkea mahdollista pahaa, mitä maailma tarjoilee.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Ikimuistoisimmat hetket ovat olleet molempien lasten syntymät. Se hetki kun pieni nostetaan ensimmäisen kerran syliin.

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Haluan opettaa lapsilleni toisten ihmisten kunnioittamisen sekä itsensä arvostamista - he ovat hyviä juuri sellaisena kuin ovat! Haluaisin heidän oppivan käsittelemään tunteitaan sekä elävän uteliasta elämää. Aikanaan aion myös opettaa, että kodin ovet ovat aina avoimet, kävipä elämässä miten tahansa. Myös kotitöiden tekemisen haluan opettaa; avuton ei sovi olla.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Oma aikaa otan noin kolme kertaa viikossa treenaamiseen. Liikunta on itselleni paras tapa tuulettaa päätä, joka toisinaan kotiäidin arjessa tuppaa tukkeutumaan. Silloin tällöin haluan myös viettää kahden keskeistä aikaa aviomieheni kanssa kodin ulkopuolella. Yhdessä treenaaminen on uusin juttu! Myös romanttiset illanvietot on luksusta ja ylläpitävät kipinää välillämme. Parisuhteen eteen on mielestäni nähtävä vaivaa. On myös muistettava, että jokapäiväinen kanssakäyminen on se malli, jota lapset päivittäin seuraavat ja aikanaan kenties siitä oppia ammentavat omiin suhteisiinsa.

Lue aikaisemmat Äiti kertoo -jutut tästä

Jos haluat oman perheesi mukaan Äiti kertoo -juttusarjaan, vastaa allaoleviin kysymyksiin.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?
2. Entä mikä raskainta?
3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?
4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?
5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Lähetä vastaus osoitteeseen rea.haverinen@voice.fi. Liitä mukaan perheenjäsenten nimien ja iät. Myös kuvan perheestä voi liittää mukaan.

Kilpailut

Uusimmat