Michele, 34: "Parisuhdetta hoidetaan sohvannurkassa"

09.04.2014 17:15 - Heli Thoren

Michelen tekevät onnelliseksi perheen yhteiset iltapalahetket.

Perhe: Michele, 34, mies, 14- ja 7-vuotiaat lapset sekä kolmen kuukauden ikäinen vauva


1. Milloin olet äitinä onnellisimmillasi?

Pienet hetket ovat tärkeitä. Onni tuntuu, kun istumme vaikka yhdessä iltapalapöydässä ja kuuntelen eri ikäisten lasteni tarinoita elämästään.

2. Mikä äitiydessä on rankinta?

Jatkuva huoli tuntuu kaikkein raskaimmalta.

3. Miten vaalit omaa aikaasi?

En koe tarvetta vaalia omaa aikaani, sillä saan sitä automaattisesti omassa arjessani. Kun lapset menevät nukkumaan, minulla on aikaa ja kun käyn koulussa saan omaa aikaa. Ja lapsilla on myös isä, joka auttaa asiaa.

4. Miten hoidatte parisuhdetta arjessa?

Arjen teot ovat parisuhteessa tärkeitä. Kun pitää kodin siistinä, kokkaa hyvää ruokaa ja antaa kumppanille hierontaa, saa jo paljon aikaan. Jos vauvalla on ollut vaativampi päivä, toinen ottaa pyytämättä ohjat - sekin tuntuu hyvältä.

Kun lapset nukkuvat käperrymme toistemme kainaloon ja katsomme vaikka televisiota yhdessä. Olisi ihana, jos ehtisimme vaikka kerran kuukaudessa kunnon treffeille yhdessä. Silloin olisi sääntö, että emme saa puhua lapsista, vaan ainoastaan siitä, mitä meille kuuluu.

5. Mitä haluat opettaa lapsillesi?

Toivon, että he muistavat kohdella muita niin kuin haluavat itseään kohdeltavan. Toivon myös, että kykenen opettamaan heille, että kaikki tunteet ovat sallittuja, niin positiiviset kuin negatiivisetkin. Myös äidin kiukku on hyväksyttävää, koska me emme ole mitään yli-ihmisiä.


Aikaisemmat Äiti kertoo -artikkelit pääset lukemaan tästä.

Kilpailut

Uusimmat