Minkä ikäisenä vanhemmaksi tulevat ovat onnellisimpia? Luku yllättävän korkea

29.10.2014 12:34 - Rea Tallgren

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli kolmekymppiset suhtautuvat vanhemmaksi tulemiseen kaikista iloisimmin ja saavat siitä ammennettua eniten onnea.

Tuoreen tutkimuksen mukaan lasten hankkiminen vanhemmalla iällä johtaa todennäköisemmin onnelliseen vanhemmuuteen. Tutkimuksessa seurattiin lukuisia vanhempia 18 vuoden ajan.

Ne vanhemmista, jotka saivat esikoisensa 35-49 vuoden ikäisinä, suhtautuivat vanhemmuuteen kaikista positiivisimmin, kun taas ne, jotka perustivat perheen 23-34 ikävuoden välillä eivät kokeneet asiaa yhtä positiivisesti. Nuorin ryhmä olivat 18-22 -vuotiaana vanhemmiksi tulleet, jotka sanoivat puolestaan tulleensa onnettomimmiksi vanhemmiksi tultuaan.

Kenties hieman yllättävää oli se, että ensimmäisestä lapsesta iloittiin eniten. Tämän jälkeen tunteet lasten saamiseen neutralisoituivat hieman. Toisen lapsen aiheuttamat onnen tunteet olivat tutkimukseen osallistuineiden mukaan vain noin puoliksi yhtä vahvoja kuin ensimmäisen lapsen synnyttyä.

Tämä ei tutkijoiden mukaan kuitenkaan suinkaan tarkoita, etteivät toiset ja kolmannet lapset olisi yhtä rakastettuja kuin esikoiset. Perheellä kuitenkin saattaa olla jo rauhallisempi suhtautuminen lapsien syntymiseen ja toisekseen vauva-aikaa saattaa varjostaa pelko toimeentulosta, kun lapsia perheessä on useampia.

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat