Kuva: Fotolia

Miten huollat farkkuja oikein? Lue helpot hoitovinkit pesuun ja säilytykseen

26.07.2016 19:45 - Tiina Svensk

Omista suosikkifarkuistaan haluaa varmasti pitää hyvää huolta, jotta ne säilyisivät hyvinä vielä vuosikausia.

Täydellinen vaatekaappi vaatii aina ripauksen denimiä: farkut ovat ajaton klassikko, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Kun itselleen löytää täydelliset farkut, on tärkeää, että niistä osaa huolehtia oikein. 

Oikeanlainen peseminen ja hoito nimittäin pidentävät farkkujen käyttöikää, opastetaan Pop Sugarin artikkelissa. Jotta saisit nauttia suosikkihousuistasi vielä pitkään, kannattaa seuraavat vinkit ottaa talteen:

Ylläpidä muoto

Jotta farkut pitäisivät jämäkän muotonsa, kannattaa ne viikata vaatekaappiin oikein: napita farkut ja vedä vetoketju ylös. Siten varmistat, etteivät housut veny lantiolta. Kun laitat farkut kaappiin, anna niille tilaa hengittää: huolehdi, että kaapin vaatteet eivät ole liian tiiviinä pinoina. 

Säilytä väri

Mitä harvemmin farkut ovat vedessä, sitä pidempään niiden väri kestää. Pese farkkusi siis aina niin, että käännät ne väärinpäin ennen pesukoneeseen laittamista. Anna niiden kuivua rauhassa, äläkä laita niitä kuivausrumpuun.

Jopa valkoiset farkut kannattaa pestä siten. Käytä kuumaa vettä ainoastaan tahrojen poistoon. 

Pidä farkut raikkaana

Jos farkkuja tulisi pestä harvoin, kuinka voit pitää housusi raikkaina ja käyttövalmiina ilman säännöllistä pesua? Vastaukset ovat yllättävän yksinkertaisia ja helppoja. Housuja pestessä voit lisätä pesukoneeseen ruokasoodaa, joka pitää housut raikkaana ja puhtaina.

Pesukertojen välissä farkut voi raikastaa siten, että laitat ne roikkumaan kylpyhuoneeseesi suihkukäyntisi ajaksi. Myös farkkujen pakastaminen kannattaa: viikkaa housut muovipussiin ja laita pussi pakastimeen pariksi päiväksi. 

Lue myös: Kuusi vinkkiä, joiden avulla löydät itsellesi täydelliset farkut

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat