Muistitko siivota kodin bakteeripesät? 7 paikkaa, jotka jäävät yleensä puhdistamatta

28.05.2015 11:15 - Tiina Svensk

Siivotessa kannattaa huolehtia myös pienistä paikoista, jotka keräävät likaa ja bakteereja yllättävän paljon.

Kodin siisteydestä kannattaa huolehtia, vaikka siivoaminen ei innostaisikaan. Imuroinnin ja pölyjen pyyhkimisen lisäksi kannattaa tarkastaa seuraavat paikat, sillä ne keräävät likaa ja bakteereja yllättävän paljon:

Kylpyhuoneen seinät

WC-istuimen takainen seinä on erityisen likainen monesta syystä. Yleensä lika kertyy sinne varkain, sillä sotkua on vaikea huomata. Ota siis WC-istuimen takaisen tilan siivoaminen rutiineihisi, ja varmista, että puhdistat roiskeet ja lian jokainen kerta kylpyhuonetta puunatessa.

Vesihanan suutin

Vesi kulkee hanassa aina suuttimen läpi, ja suutin kerää yllättävän paljon likaa. Jos et siis ole puhdistanut suutinta, tee se heti seuraavana siivouspäivänäsi. Vesihanan suutinosa kannattaa puhdistaa muutaman kuukauden välein, jotta se pysyisi puhtaana.

Aterinlaatikko

Vaikka aterimet olisivatkin puhtaina laatikossa, ne saattavat likaantua jo ennen käyttöä. Aterinlaatikot nimittäin pölyyntyvät helposti ja keräävät likaa, kuten ruuanmuruja. Laatikot kannattaakin pyyhkiä säännöllisin väliajoin tai vaikka imuroida, jos oikein innostut.

Keittiön tasot

Vaikka pyyhkisit keittiötasot päivittäin keittiöluutulla, siitä ei välttämättä ole hyötyä. Luutut sisältävät paljon bakteereja ja sen vuoksi tasotkaan eivät puhdistu siivotessa. Luutut ja rätit on hyvä vaihtaa säännöllisin väliajoin. Samoin puhdistussienet kannattaa desinfioida huolella. Silloin keittiötasotkin puhdistuvat kunnolla.

Jääkaapin ovenkahva

Jotta jääkaapin ovenkahva pysyisi hygieenisenä, se pitäisi puhdistaa päivittäin. Ovenkahvassa ei ole ainoastaan sormenjälkiä, vaan myös ruokaa. Sen vuoksi ovenkahvan puhdistamisesta kannattaa tehdä päivittäinen rutiini.

Lamput

Muistatko pyyhkiä pölyt myös lamppujen varjostimista, ja lampuista? Yleensä korkealla roikkuvat lamput unohtuvat siivouspäivinä ja jäävät vaille säännöllistä puhdistamista.

Taso kahvinkeittimen alla

Puhdistat varmaankin kahvinkeittimesi jo säännöllisin väliajoin, mutta muistatko puhdistaa myös tason keittimen alla? Entäpä seinän keittimen takana? Saatat yllättyä, kuinka paljon ruuanmuruja, pinttyneitä tahroja ja pölyjä keittimen alta löytyykään.

Lue myös: Nopeasti järjestykseen - vinkit, joiden avulla päivität kotisi hetkessä kutsuvaksi

Lähde: Pure wow

Kilpailut

Uusimmat