Neljä niksiä, jotka jokaisen kotikokin olisi hyvä tietää

25.04.2014 07:45 - Katariina Näreaho

Niin ammatti- kuin kotikeittiössäkin on hyvä tietää muutama taika, jotka tekevät kokkaamisesta ja kotona asumisesta helpompaa.

Homelife-sivusto listasi muutamia käteviä niksejä, joista on hyötyä jokaiselle kotikokille.

1. Kaapin perukoilta löytyneen leivinjauheen toimivuuden testaat näin: Laita yksi teelusikallinen leivinjauhetta kuumaan veteen. Jos seos alkaa kuplia ja sihistä, on leivinjauhe vielä käyttökelpoista. Mitä enemmän kuplia tulee, sen paremmin se toimii.

2. Kotitekoisen salaattilingon saat tehtyä keittiöpyyhkeestä. Aseta pestyt salaatinlehdet pyyhkeen keskelle, kokoa reunat yhteen ja tartu "pussukan" suusta tiukasti kiinni. Linkoa pussukkaa voimakkain pyörivin liikkein.

3. Kun täytät ruokakomeroasi, aseta uudet purnukat ja tuotteet vanhojen taakse. Näin kaapin perukoille ei jää käyttämättömiä ruokia vanhentumaan.

4. Kananmunan tuoreuden voit testata upottamalla sen kylmään veteen. Jos muna vajoaa pohjaan, on se vielä syötävä. Pilaantunut kananmuna sen sijaan nousee pinnalle kellumaan.

Tiedätkö lisää käteviä ruokaniksejä? Jaa omasi kommentoimalla alla!

Lisää käteviä vinkkejä keittiöön ja sen puhtaanapitoon löydät täältä.

Lähde: Homelife

Kilpailut

Uusimmat