Nopeat jääpalat ja muut ammattilaisten salaiset kikat: 10 huikeaa ruokaniksiä, joita et tiennyt

16.04.2014 07:15 - Karoliina Kotala

Ruoanlaittoon liittyy monia kikkoja, joita usein oppii vain kokeilemalla ja ajan myötä. Nyt ammattilaiset paljastavat kuitenkin salaisuudet, joilla syntyy tulosta.

Daily Mail -sivusto kokosi joukon ammattilaisten kikkoja liittyen keittiöön ja ruoanlaittoon:

1. Sitruuna

Kokonaisesta sitruunasta saa noin kolme ruokalusikallista mehua. Jotta saat kaiken mehun irti sitruunasta, rullaa ehjää sitruunaa vasten pöytää kevyesti painaen ja saat siitä enemmän mehua irti. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää sitruunaa mikrossa 20 sekunnin ajan.

2. Leipä

Leivän saat pysymään tuoreena, kun laitat leivän muovipussiin ja samaan pussiin asetat tuoreen sellerin palan ja annat säilyä yön yli. Leipä imee kosteuttaa selleristä, jolloin maku pysyy tuoreena ja leipä sopivan kosteana. Selleristä ei irtoa leipään makua tai hajua.

3. Samppanja

Ennen kuin avaat samppanjapullon, huuhdo lasi pienellä määrällä valkoviiniä. Sen avulla samppanja ei kuohu, kun kaadat sen lasiin. Jos taas juoma on ehtinyt väljähtyä, laita samppanja- tai kuohuviinipulloon yksi tai kaksi rusinaa. Ensin rusina painuu pohjaa, mutta sen noustessa takaisin pintaan on juoma saanut jälleen tuoreen ja kuplivan koostumuksen.

4. Jääpalat

Saat jääpaloja nopeammin, kun keität veden, jonka kaadat jääpalamuottiin. Vaikka ilmiö kuulostaa epäuskottavalta, keitetty vesi todella jäätyy nopeammin.

5. Valkosipuli

Aseta kuorimaton valkosipulinippu pöydälle ja pamauta sitä paistinpannun pohjalla erottaaksesi kynnet toisistaan. Aseta sitten palat ja kynnet metallikippoon ja aseta toinen metallikippo kanneksi. Ravista hetki kynsiä lujaa kattilassa ja saat palat nopeasti täysin kuorettomiksi.

6. Suola

Jos keittoon on lorahtanut liikaa suolaa, pudota kattilaan kuorittu, raaka peruna, joka on pilkottu neljään osaan. Se toimii kuin sieni, joka imee liian suolan pois.

7. Riisi

Jos poltit vahingossa riisisi, aseta palaneiden riisien päälle pala valkoista leipää ja anna olla 10 minuutin ajan. Leivänpala imee palaneen maun pois riisistä.

8. Maitotuotteet

Jos haluat saada raejuuston, kermaviilin ja maitorahkan säilymään pidempään, säilytä purkkeja ylösalaisin jääkaapissa. Siten purkkiin syntyy tyhjiö, joka hillitsee bakteerien kasvua.

9. Maito hellalla

Ehkäiset maidon kiehumisen yli kattilasta, kun asetat maidon joukkoon pitkävartisen lusikan. Lusikka rikkoo maidon pinnan, jolloin höyry pääsee pois nostamatta maitoa yli kattilasta.

10. Sipuli

Kuori ja pilko sipuli pitäen käsiä, veistä ja sipulia veden alla, jolloin silmäsi eivät ala vuotaa ja kirvellä. Voit myös syödä purukumia, jolloin hengität enimmäkseen suun kautta tai sivellä veitseen limemehua ennen sipulin pilkkomista. Limemehu reagoi sipulin kemikaalien kanssa siten, että se päästää vähemmän kirvelevää kaasua.

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat