Pääsiäisen klassikkoherkku pasha kannattaa valmistaa hyvissä ajoin

17.04.2014 14:45 - Heli Thoren

Sitruunan mehu ja -kuori antavat raskaalle jälkiruoalle raikkautta.

Pasha


150 g voita

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

2 prk maitorahkaa (yhteensä 500 g)

2 dl kermaa

1 sitruuna

1,5 dl mantelirouhetta

1 rkl vaniljasokeria


Koristeeksi:

Syötäviä kukkia, sitruunalohkoja tai sokerikoristekukkia


1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

2. Lisää kerma ja rahka joukkoon.

3. Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele koko ajan. Kun seos löystyy, se on valmista. Nosta kattila kylmään veteen noin puoleksi tunniksi jäähtymään.

4. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää seokseen. Lisää myös vaniljasokeri ja mantelirouhe.

5. Kaada pashaseos valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai muuhun sopivankokoisee kulhoon. Voit käyttää keittiöharsoa valmistuksessa. Nosta jääkaappiin tekeytymään. Vähintään muutamaksi tunniksi. Voit myös tehdä pashan valmiiksi edellisenä päivänä.

6. Koristele syötävillä kukilla tai sokerikoristekukilla. Voit myös laittaa sitruunalohkoja ja kermavaahtoa tarjolle.


Eikö pasha maistu? Ihana sitruunajuustokakku toimii myös pääsiäisen jälkkärinä. Katso resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat