Perinteinen Wilhelmina-keksi kruunaa kahvihetken

05.03.2014 11:15 - Heli Thoren

Keksit voit valmistaa maun mukaan pyöreiksi tai viipaleiksi.

Wilhelmina-keksit


200 g voita

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1 keltuainen

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniliinisokeria

2 tl ruokasoodaa


1. Vatkaa vaahdoksi huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita siirappi vaahtoon.

2. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon sooda ja vaniliinisokeri.

3. Leivo taikinasta neljä tankoa, josta voit leikata joko viipaleita tai pyöreitä keksejä. Paina leikatut palat littaniksi ennen paistamista. Ripottele keksien pinnalle halutessa vähän sokeria. Ota huomioon, että keksit leviävät reilusti paistaessa.

4. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita.

Kilpailut

Uusimmat