Perjantairesepti: Kermainen sienikeitto on oikeasti pikaruokaa - kokeile

05.09.2014 11:15 - Heli Thoren

Herkullinen soppa syntyy hetkessä ja maistuu juhlavammallakin aterialla.

Kermainen sienikeitto

noin kuudelle hengelle

1 l metsäsieniä (kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita...)

1 sipuli

50 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

8 dl kasvislientä

2 dl kuohukermaa

100 g sulatejuustoa

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

tuoreita yrttejä (persilja, rosmariini...)


1. Pilko sienet ja sipuli. Kuullota niitä voissa kattilan pohjalla.

2. Ripottele vehnäjauhot sienien päälle, kun niistä on kaikki nesten haihtunut. Lisää kasvisliemi ja hämmentele. Lisää kerma ja juusto, hämmennä.

3. Anna sopan kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes se sakenee hieman. Voit halutessasi ajaa keiton hienoksi sauvasekoittimella. Lisää valmiin keiton päälle tuoreita yrttejä. Nauti.


Kaipaako keittoateria sopivan jälkiruoan? Leivo hurmaava omenakakku, kurkkaa resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat