Perjantairesepti: Kurpitsakeitto nautitaan paahdettujen pähkinöiden kera

31.10.2014 13:07 - Heli Thoren

Halloweenin maistuvin herkku toimii alkupalana tai kevyenä päivällisenä.

Kurpitsakeitto


Puoli kiloa kuorittuja kurpitsakuutioita (500 g)

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 sipulia

1 rkl sokeria

0,5 tl suolaa

puolikas punainen chili

1 pkt koskenlaskijajuustoa

oliiviöljyä


Pähkinät:

100 g pähkinöitä

20 g voita paistamiseen

suolaa


1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista siemenet (voit ottaa siemenet talteen ja paahtaa ne pannulla vaikka salaatin päälliseksi). Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kurpitsapaloja suuren kattilan pohjalla. Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutio.

2. Anna keiton porista kunnes kurpitsa pehmenee. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää juusto ja anna sen sulaa joukkoon keittoa sekoitellen.

3. Paahda sillä välin pannulla pähkinät. Lisää kauniisti väriä saaneiden pähkinöiden päälle ripaus suolaa. Nauti kuuman keiton ja tuoreen leivän kera.


Leivo leipää keiton kylkeen. Kokeile ihanaa pähkinäleipää, resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat