Perjantairesepti Tomi Björckiltä: Turkkilaiset karamellit
Turkish delight
1,5 dl ruusuvettä
6 dl sokeria
1,5 dl Maizena-maissitärkkelystä
1/3 dl hunajaa
30 g gelatiinia jauheena
Päälle:
Maizena-jauhoa
tomusokeria
1. Sekoita ruusuvedestä puolet sokerin kanssa, toinen puoli Maizenan kanssa. Lisää hunaja ja sekoita seokset yhteen. Keitä 8 - 10 minuuttia hämmennellen.
2. Lisää kattilaan gelatiini. Ripottele leivinpaperin päälle ohut kerros Meizenaa. Kaada keitetty seos paperin päälle. Sirottele Maizenaa vielä seoksen pinnalle. Anna jäähtyä.
3. Odota, että massa jäähtyy ja hyytyy. Leikkaa kuutioiksi. Pyöritä kuutiot Maizena-tomusokeriseoksessa ennen tarjoilua.
Resepti on Tomi Björckin Björck - Huippukokin kotiruokaa -keittokirjasta. 35 e, Cozy Publishing
Kilpailut
Uusimmat
Kuusi helppoa kampausta, joiden avulla pelastat huonon hiuspäivän
Teollisuusliitto ilmoitti uusista lakoista - kohdistuvat useille teollisuuden toimialoille
Ajaton klassikko, ja ihan syystä - katso miten otat valkoisen t-paidan osaksi tyyliäsi
Näet Instagramissa jatkossa vähemmän poliittista sisältöä - Meta muuttaa käytäntöjään
Pääsiäisherkut voivat olla vaaraksi koirille - vakuutusyhtiö kertoo, mistä myrkytyksen tunnistaa
Näytä lisää