Poistaa kynsilakan ja helpottaa puremia - 5 outoa tapaa käyttää deodoranttia

26.02.2015 17:45 - Eeva Rajala

Yleensä deodoranttia käyttävälle ei tule mieleen tuotteelle muuta käyttötapaa kuin hienhajun piilottaminen kainalokuopista. Deodorantin tiet ovat kuitenkin tutkimattomia.

Good Housekeeping -lehti listasi viisi tapaa, miten deodoranttia voi käyttää helpottamaan oloa.

1) Toimii myös jalkahikeen

Useinkaan kainaloille tarkoitettua deodoranttia ei innostuta huiskimaan jalkapohjiin, mutta se toimii. Deodorantti saa jalat tuoksumaan paremmalta samalla tavalla kuin kainalot. Kannattaa laittaa deodoranttia jalkapohjiin yöksi. Itse asiassa deodoranttia voi laittaa myös muun muassa rintojen alle, polvitaipeisiin ja jopa käsiin.

2) Estää rakkojen muodostumista

Uudet kengät voivat hangata ihoa niin, että kantapäähän tai akillesjänteen kohdille muodostuu rakko. Deodoranttia kannattaa laittaa jalan takaosaa ja sivuille, jotta kenkä ei hiertäisi.

3) Vähentää hankausta

Joskus kuumina kesäpäivinä ärsyttää, kun paljaat sisäreidet hankaavat toisiaan vasten saaden ihon araksi ja punoittavaksi. Deodorantin valelu sisäreisiin ennen kävelyreissua vähentää hankausta.

4) Helpottaa itikan puremia

Monissa deodoranteissa on alumiinia, jonka kerrotaan vähentävän merkittävästi itikan puremien kutiamista. Deodorantin kerrotaan helpottavan lähes välittömästi.

5) Toimii kynsilakanpoistoaineena

Suihkepullossa oleva deodorantti toimii kuin kynsilakanpoistoaine. Suihkuta deodoranttia vanulapulle ja pyyhi kynsilakka kynsistä. Ainetta voi suihkuttaa myös suoraan kynsiin, mutta pitää on nopea, sillä deodorantti kuivuu nopeasti.

Lue myös: Totuus hien pahimmasta vihollisesta - 8 yllättävää faktaa deodorantista

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat