Rahan säästäminenkö vaikeaa? 10 helppoa keinoa edullisempaan elämään

15.10.2014 09:48 - Linda Arponen

Tiukka taloudellinen tilanne ei onneksi tarkoita katastrofia.

Rahan säästäminen voi tuntua vaikealta asialta, vaikka sen ei tarvitse sitä olla. On nimittäin olemassa lukuisia keinoja, joiden avulla rahaa voi säästää melkein ilman, että edes yrittää.

Mikäli kaipaat siis kannustimia rahan säästämiseen, lue seuraavat vinkit.

1. Automatisoi maksuja
Jos sinulla on useampi tili, joista yksi säästämistä varten, aseta joka kuukausi osa palkastasi siirtymään automaattisesti säästötilillesi. Näin säästät ilman, että joudut oikeastaan miettimään koko asiaa. Samalla sinulle kertyy mukava pesämuna tulevaisuutta varten.

2. Lue enemmän
Lue kirjoja, jotka käsittelevät säästämistä ja itsensä kehittämistä. Samalla voit oppia terveemmän suhteen rahojasi kohtaan, jolloin säästämisestä voi tulla osa arkeasi.

3. Mene kirjastoon
Jos lukee enemmän, ei se tarkoita sitä, että täytyy kuluttaa enemmän rahaa kirjoihin. Mene siis useammin paikalliseen kirjastoosi tutkimaan sen valikoimia. Kirjastoista voi lainata kirjojen lisäksi myös esimerkiksi elokuvia ja niissä saatetaan järjestää myös kaikenlaisia ilmaistapahtumia.

4. Tee liikunnasta osa elämääsi
Tutkimusten mukaan yhden terveellisen elämäntavan aloittaminen voi johtaa muihinkin positiivisiin asioihin elämässä. Jos siis liikut enemmän, suhteesi rahaan voi myös hyötyä.

5. Liiku säästeliäiden ihmisten seurassa
Ystävilläsi voi olla suuri vaikutus sinuun, joten valitse tarkkaan, keiden kanssa vietät eniten aikaasi. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi vältellä tuhlariystäviäsi, mutta ole rehellinen itsellesi, kun sinulla ei ole varaa johonkin ystäväsi ehdotuksiin.

6. Nuku hyvin
Hyvin nukutut yöunet voivat kontrolloida impulsiivisia tekoja. Voit siis nukkumisella vaikuttaa siihen, ettet tee yhtäkkisiä heräteostoksia, jotka voivat tuhota säästösi.

7. Puhdista viinietikalla
Älä turhaan tuhlaa kalliisiin puhdistusaineisiin, vaan käytä jo keittiöstäsi löytyvää tuotetta, viinietikkaa. Kyseinen tuote ei ole vain edullinen, mutta myös vähemmän myrkyllinen kuin muut puhdistusaineet. Olemme kertoneet aiemmin muutamia vinkkejä viinietikalla siivoamiseen.

8. Hanki kännykkääsi jokin viestisovellus
Älypuhelimiin on saatavilla lukuisia sovelluksia, joiden avulla voit viestitellä ja soitella ystäviesi kanssa ilmaiseksi, nettiyhteyden välityksellä. Kokeile esimerkiksi WhatsAppia, jonka avulla sinulla ei mene rahaa tekstiviesteihin.

9. Yövy ystävien ja sukulaisten luona matkustellessasi
Jos olet matkalla paikkaan, jossa tiedät asuvan tuttujasi, pyydä päästä majoittumaan heidän luokseen, ettet joudu maksamaan kalliita hotellimaksuja.

10. Vaihda vaatteita ystävien kanssa
Jos sinulta ja ystäviltäsi löytyy vaatteita ja asusteita, joita ette enää itse käytä, vaihtakaa niitä keskenänne. Näin toiselle turhasta asiasta voi tulla toiselle aarre.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat