Sanna, 36: "Kun minä voin hyvin, perhekin voi hyvin"

01.05.2015 18:15 - Tiina Svensk

Äiti kertoo -sarjassa naiset kertovat äitiydestä omin sanoin. Sanna haluaa opettaa lapsilleen, että jokainen kelpaa sellaisenaan ja että kaikkia tulee kunnioittaa.

Perheeseen kuuluvat Sanna, 36, Antti, 38, Noa, 13, Niilo, 7, Tuomas, 5, ja Meeri 6 kk.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Äitiydessä ihaninta on se, että saa olla seuraamassa niin läheltä lasten kasvua ja kehitystä. Pienen vauvan hoivaaminen, isompien lasten kanssa erilaiset yhteiset puuhaamiset. Myös lasten opettama läsnäolo tuntuu ihanimmalta.

2. Entä mikä raskainta?

Kun on neljä hyvin eri-ikäistä lasta perheessä, heidän jokaisen ikäkauteen liittyvät uhmailut, teiniangstit ja muut murheet ja huolet. Jokaista täytyy muistaa kohdella ikäisenään. Raskainta on myös ruuanlaitto, jota tuntuu olevan ihan non-stoppina.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Se ensi hetki kun tulin äidiksi, esikoisen syntymä. Koko elämä muuttui kertaheitolla. Arkisempia tähtihetkiä ovat sellaiset tilanteet, kun vaikka opettaja kertoo lasteni toimineen jotenkin oikeudenmukaisesti tai on loistanut jotenkin teoillaan. Niin tulee sellainen olo että "Jes! Olen osannut tehdä jotakin oikein tässä hommassa."

4. Mikä on tärkein asia, jonka lapsellesi haluat opettaa?

Luonnon, ihmisten, eläinten kunnioitus ja ymmärrys että mikään tai kukaan ei ole toista huonompi. Siihenpä oikeestaan liittyykin kaikki muukin, mitä haluan toitottaa heille: Jokainen kelpaa sellaisena kuin on, kaikesta voi puhua, ja täytyy tehdä asioita jotka tuntuvat hyvältä ja oikealta itselleen.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Mitä se on? Täytyy muistutella itselleen, että kun minä voin hyvin niin perhekin voi hyvin. Otan omaa aikaa tekemällä jotain luovaa, meditoin ja hiljennyn.

Lue aiemmat Äiti kertoo -jutut täältä

Jos haluat oman perheesi mukaan Äiti kertoo -juttusarjaan, vastaa allaoleviin kysymyksiin.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?
2. Entä mikä raskainta?
3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?
4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?
5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Lähetä vastaus osoitteeseen rea.haverinen@voice.fi. Liitä mukaan perheenjäsenten nimien ja iät. Myös kuvan perheestä voi liittää mukaan.

Kilpailut

Uusimmat