Stailaa asuntosi ikäsi mukaiseksi -10 asiaa, joita aikuisen naisen kodista ei tulisi löytyä

23.02.2015 16:45 - Reetta Haverinen

Kun kaipaat kotiisi hieman aikuismaisempaa ilmettä, on sinun aika jättää hyvästit tavaroille, jotka ovat kulkeneet mukanasi opiskeluajoistasi lähtien.

Kodin harkittu ja tarkkaan mietitty tyyli kärsivät kohtuuttoman paljon siitä, jos nurkassa komeilee kulahtanut säkkituoli tai olohuoneen seinää koristaa nurkista repsottava taidejuliste.

Pienilläkin yksityiskohdilla on paljon merkitystä siihen, että koti näyttää huolitellulta. Jos et tahdo vieraidesi luulevan, että asut parikymppisen opiskelijan alivuokralaisena, on sinun parasta päivittää kotisi sisustusta hieman aikuismaisempaan suuntaan. Hankkiudu eroon varsinkin seuraavista seikoista, jotka sopivat harvoin yhdenkään työikäisen aikuisen asuntoon:

1. Futon-patja

Yövieraasi eivät ansaitse kipeää selkää ja huonoja yöunia. Unohda vanhat ja rumat futonit ja majoita vieraasi mieluummin vuodesohvalle tai kätevälle ilmapatjalle, jonka saa tyhjennettynä mahtumaan varsin pieneen tilaan komeron perälle.

2. Väliaikaiset huonekaluratkaisut

Muoviset ja huterat hyllyt tai aikansa eläneet tuolit on aika heittää kierrätyskeskukseen. Yksittäisillä,huonolaatuisilla huonekaluilla täytetty asunto tuo ensisijaisesti mielikuvan siitä, että asunnossa majailee parikymppinen opiskelija.

3. Raamittomat julisteet ja kuvat

Sinitarroilla ja nastoilla seiniin kiinnitetyt julisteet ja kuvat eivät sovi muutoin tyylikkään kodin sisustukseen. Kauniit kuvat pääsevät oikeuksiinsa vasta, kun ne on asetettu kauniisiin kehyksiin tai raameihin.

4. Aikansaelänyt päiväpeitto

Vuosikausia sänkyäsi palvellut päiväpeitto tekee makuuhuoneestasi heti levottoman näköisen. Kun vaihdat huonokuntoisen tai halvan näköisen peitteen paksuun ja laadukkaaseen, muuttuu makuukammarisi tunnelma hetkessä astetta tyylitellymmäksi.

5. Muovinen kuramatto

Jos et omista nelijalkaista karvakorvaa, joka kaipaa ulkoilutusta päivittäin, tai jos et ole leikki-ikäisen taaperon äiti,  rumentaa muovinen ovimatto eteisesi sisustusta aivan turhaan.

6. Muoviset, värikkäät pikinik-astiat

Karnevaaliväriset muoviset mukit, kipot ja kupit sopivat eväsretkelle tai kesämökkikäyttöön. Jos omistat värikkäitä muoviastioita, älä ainakaan aseta niitä esille vitriiniin!

7. Räikeäkuosiset shottilasit

Opiskeluaikojen shottilasit tai matkamuistoina saadut snapsiastiat eivät imartele kodinsisustusta millään tavalla.

8. Tekokasvit

Vaikket olisikaan viherpeukalo, älä sisusta kotiasi muovisilla kasveilla, jos et tahdo olohuoneesi muisuttavan hotellin aulatilaa. Kukkakaupoista löytyy myös helppohoitoisia kukkia, jotka tekevät asunnostasi paljon viihtyisämmän kuin muoviset jukkapalmut.

9. Eripariset käsipyyhkeet

Opiskelijasolumainen tunnelma on taattu, kun ripustat kylpyhuoneeseesi valikoiman erikokoisia, värisiä ja kuosisia käsipyyhkeitä.

10. Pehmoleluvuori

Jos et keräile pehmoeläimiä harrastukseksesi, säilö edes suurin osa leluistasi komeroon tai varastoon. Huoliteltu ja moderni sisustuskokonaisuus romuttuu viimeistään silloin, kun nojatuoliin tai sängynpäätyyn kasataan valtava pehmoeläinkasa.

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat