Kuva: Fotolia

Suklaa-kauracookiet pelastavat päiväsi - katso helppo resepti

30.01.2017 18:45 - Senni Loikala

Ruokabloggaajan resepti -juttusarjassa Suomen etevimmät kotikeittiöiden bloggaavat konkarit suosittelevat yhtä omaa herkkureseptiään.

Kun herkkuhimo iskee, niin nopeat ja helpot suklaa-kauracookiet syntyvät käden käänteessä! Herkkuhovi-blogin kirjoittaja Johanna Petäjäjärvi neuvoo, miten onnistut.

Suklaa-kauracookiet

n. 30 kpl

Tarvitset:

225 g huoneenlämpöistä voita

180 g tummaa sokeria

1,8 dl muscovado-sokeria

2 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

3,6 dl vehnäjauhoja

2,4 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

150 g tummaa suklaata rouhittuna

1,2 dl pekaani-, saksan-, tai hasselpähkinää

(kuva: Johanna Petäjäjärvi)

Ohjeet:

1) Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleahkoksi vaahdoksi. 

2) Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla vatkaten. 

3) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Nosta taikinaa lusikoiden avulla pellille noin yhdeksän keksiä per pelti. Huomioi, että taikina leviää paistettaessa.

4) Paista 190 asteessa 9-10 minuuttia

Kenelle suklaa-kauracookiesit sopivat, Johanna?

"Tämä on oma luottoreseptini, jota käytän silloin kun pitää saada jotain herkkua nopeasti valmiiksi, flunssassa lohtusyötäväksi tai, kun lapseni tahtovat leipoa, sillä resepti on helppo."

Kuinka helppoa niiden valmistus on asteikolla 1-5?

"Todella helppo valmistaa, eli vaikeusasteikolla numero yksi."

Miksi ihastuit näihin kekseihin?

"Ihastuin aikoinaan näiden cookiesien herkulliseen makuun ja koostumukseen. Pähkinät tuovat kivaa rouheutta."

Inspiroidu lisää leivonnasta ja ruoanlaitosta Johannan Herkkuhovi-blogissa!

Lue myös: Resepti: Tuorejuustolla päällystetyt porkkanaleivokset

Kilpailut

Uusimmat