Tänään on leipomispäivä: Pyöräytä herkulliset murokeksit

29.09.2014 13:38 - Heli Thoren

Suussasulavat murokeksit ovat klassikko, jonka herkullisuuteen ovat luottaneet leipurit kautta aikojen.

Murokeksit


200 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4,5 dl vehnäjauhoja


1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.

2. Lisää sitten joukkoon jauhot ja sekoita niin kauan, että taikina on murumaista.

3. Leivo taikinasta halutun muotoisia pikkuleipiä pöydällä. Helpoin on, kun pyörität taikinasta pötkön ja leikkaat siitä paloja. Voit ripotella keksien päälle esimerkiksi mantelirouhetta tai sokeria.

4. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa 8 - 10 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä. Anna jäähtyä ja nauti. Keksit säilyvät hyvin ilmatiiiviissä purkissa huoneenlämmössä.


Kaipaatko jotakin suolaista? Leivo helpot sienimuffinit, ohje täällä.

Kilpailut

Uusimmat