Terveellinen ja nopea puuroleipä syntyy vain kolmesta raaka-aineesta

01.09.2015 20:45 - Reetta Haverinen

Tämän herkun leipominen on jopa helpompaa kuin puuron keitto!

Kaurahiutaleita löytyy lähes jokaisen kotitalouden kuiva-ainekaapista. Tämä monipuolinen tuote, josta monet keittävät aamuisin itselleen lautsellisen puuroa, on kuitenkin mainio ainesosa myös leivonnassa.

Jos kotoasi löytyy kaurahiutaleiden lisäksi hieman jauhoja, voit pyöräyttää itsellesi aamu- tai iltapalaksi pellillisen herkullista puuroleipää. Yksinkertainen ohje sisältää vain kolmea raaka-ainetta: kaurahiutaleita, jauhoja ja vettä. Leivonnaista on siten lähes mahdotonta saada epäonnistumaan.

Perusohjetta helppo soveltaa

Jos löydät kaapin perältä hiukan leivinjauhetta, saat leipäsiin lisää kuohkeutta lisäämällä jauhetta taikinan joukkoon. Ne, jotka tahtovat, voivat lisätä seokseen myös ripauksen suolaa.

Kananmunat tuovat lämpimäiseen hieman lisää ravintopitoisuutta ja makua. Taikinan joukkoon voit halutessa lisätä myös hieman öljyä, pähkinöitä, siemeniä tai leseitä. Tämä leipä on jokaisen luovan leipojan unelma, sillä perusohjetta voi muokata oman mielensä mukaiseksi kerta toisensa jälkeen.

Määrät ovat suunta-antavia, sillä puuroleivän idea on, että siihen ei käytetä tarkkoja mittoja. Voit tehdä taikinasta niin löysää tai kiinteää kuin tahdot. Mitä kosteammaksi taikinan jätät, sen pehmeämpiä leivistä tulee.

Puuroleivän perusaineet:

7 dl kaurahiutaleita

2 dl jauhoja

5 dl vettä

1. Sekoita kaikki aineet kulhossa esimerkiksi puuhaarukalla. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele jauhotetuilla käsillä taikina tasaisesti pellille.

2. Paista leipää 225 asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia, jotta leivän pinta on saanut hieman väriä. 

3. Nauti puuroleipä esimerkiksi levitteen ja juuston kanssa. Voit säilyttää leipäsiä muovipussissa, mutta voit antaa niiden myös kuivahtaa pellillä. Puuroleipä on hyvää myös hieman kuivahtaneena!

Puuroleipään saat lisää makua kun lisäät taikinan joukkoon esimerkiksi seuraavia tuotteita:

2 kananmunaa 

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

loraus öljyä

Toimittajamme leipoi eilen pellillisen puuroleipää ja tulos oli varsin herkullinen! Joukkoon hän lisäsi kaurahiutaleiden ja jauhojen lisäksi kananmunia, leivinjauhetta, pellavarouhetta ja pähkinöitä. Katso kuva lopputuloksesta alta:


Lue myös: Herkuttele hyvällä omallatunnolla: Todellinen terveysjäätelö syntyy helposti ilman sokeria

Kilpailut

Uusimmat