Testaa, oletko siivousfriikki! - kahdeksan kysymystä

30.10.2014 20:30 - Henna Koste

Saavatko pölyiset nurkat hermosi kiristymään enemmän kuin muilla ihmisillä tai puolisollasi. Tee nyt testi, joka selvittää, meneekö siivousintoilusi jo liian pitkälle.

Alla on kahdeksan siivoukseen liittyvää väittämää. Laske, miten moni niistä toteutuu sinun kohdallasi, ja katso sen jälkeen alta, mitä väittämät kertovat siivousintoilustasi.

1. Puhdistusaineputelin on oltava varmuuden vuoksi jatkuvasti käden ulottuvilla.

2. Sitruuna tuo sinulle ruuanlaiton sijaan mieleen kylpyhuoneen puunausvälineen.

3. Siivoava mies saa hymyn huulillesi. 

4. Pyykkipäivä ei ole vastenmielinen ajatus, vaan mielekästä ajanvietettä.

5. Odotat kevättä –  ei siksi, että voit luopua toppakerroksesta – vaan, että pääset taas pesemään ikkunat.

6. Siivouskaappisi sisältö on monipuolinen ja sinulla on runsaasti erilaisia rättejä, apuvälineitä ja siivousaineita eri paikkojen siivoamiseen. Esimerkiksi post it -lapuilla saa ongittua pölyt näppäimistön välistä.

7. Tukkoisen viemärin puhdistus saa sinut tyytyväiseksi.

8. Et ryhdy kotijumppaan olohuoneen lattialle, ennen kuin olet imuroinut nurkan perusteellisesti.

TULOKSET

Miten moni väittämä toteutuu kohdallasi?

Yksikään ei osunut: Voi olla hyvä, että siivoamiseen ei suhtaudu liian vakavasti, mutta meneekö rentoilusi jo vähän liian pitkälle? Kyllä nyt edes tukkoisen viemärin avaamisesta pitäisi tuntea vähän tyytyväisyyttä.

1-4 väittämää osui: Sinulla on terve suhtautuminen siisteyteen ja siivoamiseen. Arvostat siistiä kotia, mutta siivousintoilusi ei mene liialliseksi.

5-6 väittämää osui: Olet siisteyden perikuva. Puhdas ja hygieninen koti on sinulle tärkeä asia. Toivottavasti puolisosi ajattelee samoin, koska sotkuisuuteen tottunutta huithapelia saattaisi siisteyskäsityksesi jo vaivata.

7-8 väittämää osui: Olet siivousfriikki! Relaa vähän. Elämässä ja kodissa pitää olla muutakin mietittävää kuin siivoaminen. Ei se maailma siihen kaadu, jos joskus joku villakoira huoneen nurkassa lymyileekin.

Kerroimme aiemmin, miten saat kotisi hetkessä edustuskuntoon, jos vieraat yllättävät. Lue juttu täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat