Tunnista kissan tarpeet äänestä - käyttävät reilua kymmentä erilaista naukaisua

02.05.2015 10:15 - Senni Loikala

Kissojen makaisurepertuaariin kuuluu keskimäärin 16 erilaista naukaisua, joilla ne tahtovat eri asioita.

How to Speak Cat -kirjan mukaan kissoilla on arviolta 16 erilaista ääntä, jolla ne maukuvat. Se on kuitenkin vain arvio, sillä jokaisen katin äänenkäyttö on yksilöllistä - jollakin hännänheiluttajalla erilaisia maukumisääniä voi olla tusinan verran, toisella taas kahden tusinan.

- Ei ole kahta kissaa, jolla olisi samanlaiset maukaisuäänet, minkä vuoksi jokainen maukaisu on erityinen ja riippuu kissan suhteesta ihmiseen. Siinä onkin toinen hauska asia, sillä kissat ääntelevät vain ihmisille, eläinlääkäri Gary Weitzman kertoo.

Nauhoita erilaisia maukaisuja

Koska jokaisen pörröpään maukaisut ovat yksilöllisiä, ei niiden tulkitsemiseen voi antaa vedenpitäviä ohjeita. Sen vuoksi kannattaa tarkkailla juuri oman kissansa päästämiä ääniä.

- Kirjassa me haastamme ihmiset äänittämään kissojensa ääniä. Tulet varmasti hämmästymään, miten yhdenpitäviä ne ovat - "anna aamupalaa" kuulostaa erilaiselta kuin "leiki kanssani" tai "tahdon mennä ulos", Weitzman sanoo.

Tee kissa tyytyväiseksi

Monet kissanomistajat ovat saattaneet joskus itsekin maukua kissalleen. Weitzmanin mukaan katit todennäköisesti saattavat pitää omistajansa erikoista elettä miellyttävänä. 

- Se on yhteyttä luova kokemus, Weitzman sanoo.

Jos tahdot näin ollen saada lemmikillesi hyvän mielen, voit silloin tällöin maukaista hänelle. Jotkut kissat myös vastaavat maukuihin, joten voitte saada todellisen keskustelun aikaiseksi.

Uutisoimme tällä viikolla, miten pystyt tulkitsemaan kissan elekieltä oikein. Mitä tarkoittaa, jos katilla on häntä pystyssä, korvat luimussa tai silmät räpsyvät hitaasti? Pääset juttuun tästä.

Lähde: Salon

Kilpailut

Uusimmat