Vältä pöpöjä: Tiskirätti puhtaaksi yllättävällä kotikonstilla

27.03.2015 14:45 - Karoliina Kotala

Lähes jokaisen keittiöstä löytyy tiskirätti ja tiskiharja, mutta harva tietää, kuinka usein edellä mainitut siivousvälineet vaativat puhdistusta.

Päivittäisessä käytössämme on lukuisia tuotteita, joihin ei tule kiinnitettyä erityistä huomiota. Tiesitkö, kuinka usein päivittäiset tavaramme tulisi todella putsata?


Keittiörätti

Sienet ja rätit ovat tehokkaita siivousvälineitä, mutta ne myös keräävät melkoisesti bakteereja. Siivousasiantuntijat suosittelevatkin, että rätit tulisi puhdistaa päivittäin kuumassa saippuavedessä ja laittaa sen jälkeen kahdeksi minuutiksi mikroon. Muista kuitenkin myös vaihtaa rätti uuteen lähes viikoittain tai aina kun rätti alkaa haista pahalle.


Hiusharja

Harjasta tulisi poistaa irtohiukset muutaman kerran viikossa. Siten harja ei kerää pöpöjä ja poistaa tehokkaammin rasvaa päänahasta selvittäen myös takkuja tehokkaammin. Kerran kuukaudessa harja kannattaa myös pestä syväpuhdistavalla shampoolla ja kuumalla vedellä.


Meikkisudit

Asiantuntijat suosittelevat pesemään meikkisudit kerran viikossa, sillä ne keräävät nopeasti bakteereja. Käytä pesuun vauvanshampoota ja lämmintä vettä.

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat