Viisi ilmiömäistä niksiä, jotka helpottavat jokaisen elämää huomattavasti

28.07.2014 11:25 - Katariina Näreaho

Pursuaako vaaterekkisi vaatteita? Eikö viemäri vedä? Muun muassa näihin ongelmiin saadaan nyt helpot ratkaisut.

Buzzfeedin viisi vinkkiä tekevät jokaisen elämämästä entistä helpomppaa. Nämä niksit kannattaa siirtää myös jälkipolvelta toiselle.

1. Jos et saa kaikkia vaatteitasi mahtumaan vaaterekkiin, voi apua tilaongelmiin hakea limsatölkkien klipseistä. Sujauta klipsi henkarin kaulaan ja ripusta toinen henkari klipsiin roikkumaan. Saat tuplasti enemmän vaatteita rekkiin.

2. Jos viemärisi vetää huonosti tai on kokonaan tukossa, löytyy apu kuumasta vedestä, ruokasoodasta ja etikasta.

Kaada viemäriin aluksi kupillinen kiehuvaa vettä. Ripottele päälle puoli kuppia soodaa. Sekoita kupillinen etikkaa ja kupillinen kuumaa vettä ja kaada viemäriin. Huuhtele lopuksi kuumalla vedellä.

3. Tekstiilien nukan saat poistettua hankaussienen avulla. Hankaa kangasta sienen karhealla puolella, jolloin nukkapallerot irtoavat helposti ja ilman suuria vahinkoja.

4. Astioihin ja muihin tavaroihin liimaantuneet sitkeät tarrat lähtevät kätevästi sooda-öljyseoksen avulla.

Sekoita desi ruokasoodaa ja kaksi desiä kasviöljyä kulhossa. Kastele pyyheliina seokseen ja taputtele sillä tarraa niin että se kastuu läpikotaisin. Hankaa kunnes tarra on poissa.

5. Löytyykö sinultakin kaapin perukoilta laatikko jossa on läjä johtoja ja piuhoja yhdessä isossa sotkussa? Saat pidettyä piuhat siistissä järjestyksessä vessapaperirullien avulla. Taittele johto rullan sisään, jolloin se ei pääse sotkeutumaan muihin piuhoihin.

Katso tarkemmat ohjeet nikseihin alta.

Kilpailut

Uusimmat