Yle: Toimi näin, kun näet koiran kuumassa autossa

07.07.2015 14:45 - Henna Koste

Hätätilanteessa voi rikkoa auton ikkunan, kertoo komisario Kirsi Kanth Ylelle.

Kesä on tuonut tullessaan karuja uutisia, jotka ovat kertoneet kohtalokkaasti helteellä autoon jätetyistä koirista. Eläimen jättäminen kuumaan autoon luokitellaan eläinsuojelurikokseksi, josta sanktio voi olla sakkolappu tai jopa kaksi vuotta vankeutta.

Ohikulkija voi puuttua tilanteeseen, jos auton omistajaa ei näy lähistöllä. Helsingin poliisin komisario Kirsi Kanth ohjeistaa Ylelle, että ensimmäisenä toimenpiteenä on soitettava hätänumeroon 112. 

- Jos tämän tilanteen havainnut henkilö on kuitenkin sitä mieltä, ettei viranomaisapu ehdi ajoissa paikalle, niin hän voi oman harkintansa mukaan rikkoa auton ikkunan. Tuolloin hänen pitää muistaa ja huomioida se, että hän voi itse joutua korvaamaan rikotun ikkunan, Kanth selventää. 

Komisario huomauttaa, että etenkin pääkaupunkiseudulla viranomaisapu ehtii yleensä sen verran nopeasti paikalle, ettei ikkunaa kannata rikkoa omatoimisesti. Hän vinkkaa, että tilanteesta kannattaa ottaa todistusaineistoa puhelimen kameralla ennen kuin pistää ikkunan säpäleiksi.

- Sitä voi käyttää oman selustansa turvaamiseksi. Itse ainakin tekisin tällaisessa tilanteessa niin, että ottaisin tilanteesta jonkinlaista tallennetta talteen, Kanth päättää.

Lue myös: Yhä useammat koirat ovat masentuneita - syynä omistajien ainainen kiire

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat