5 asiaa, joista turistit yleensä maksavat matkoilla liian paljon

24.07.2014 15:40 - Linda Arponen

Ulkomaalaisia matkailijoita rahastetaan usein surutta liikaa.

Ulkomaanmatkoilla tulee yleensä väkisinkin maksettua joistakin asioista liikaa. Joskus se johtuu esimerkiksi siitä, ettemme tiedä oikeaa hintaa tai tunne paikallisia tinkimiskäytäntöjä.

Seuraavana on lista asioista, joista turistit usein maksavat ylihinnan.

Matkamuistot

Monesti paikalliset rihkamat on todellisuudessa tehty massatuotantona jossakin aivan muualla. Siitä huolimatta sinulle saatetaan myydä tavaraa kalliilla hinnalla ja väittäen, että se on paikallista käsityötä. Vertaile siis kauppoja keskenään ennen kuin teet ostopäätöksiä. Jos näet toisissa kaupoissa identtisiä tuotteita, eivät ne luultavasti ole niin ainutlaatuisia. Jos kuitenkin haluat ostaa tietyn tavaran, pidä huoli, että hinta on sinulle sopiva tai tingi siitä.

Taksit

Jotkut salakavalat taksikuskit kierrättävät sinua ylimääräisen kierroksen jos he tietävät, ettet tunne aluetta ja maisemia. Yritä kysyä joltakulta paikalliselta etukäteen, kuten hotellin henkilökunnalta, kuinka paljon taksimatkan pitäisi maksaa ja kuinka kauan sen pitäisi kestää. Sen jälkeen yritä sopia taksikuskin kanssa ennen matkaa näistä hinnoista ja matkan pituuksista. Paras tapa välttää huijaritaksikuskeja on kuitenkin mennä julkisilla.

Kaikki lentokentällä myytävä

Melkein kaikki lentokentällä on ylihintaista, erityisesti turvatarkastusten jälkeen, kun et enää pääse alueelta pois. Syö siis ennen lentokentälle lähtöä tai ota eväät mukaasi. Ota mukaasi tyhjä vesipullo ja täytä se turvatarkastusten jälkeen vesipisteessä, jos mahdollista. Vältä myös heräteostoksia lentokentän puodeista.

Minibaarit

Hotellien minibaarien tuotteet ovat aina ylihinnoiteltuja. Vältä liikamaksaminen kävelemällä lähikauppaan ja osta sieltä haluamasi.

Ateriat

Ravintolat ovat turistialueilla yleensä ylihintaisia. Jos kuitenkin haluat tai sinun on pakko syödä kyseisillä alueilla, syö mieluummin lounas kuin päivällinen, niin voit säästää edes hiukan. Ruoat saattavat hyvällä tuurilla olla aivan samat kuin päivällisaikaan, mutta edullisemmat.

Lue pidempi lista täältä.

Kerroimme aiemmin muitakin vinkkejä, joiden avulla voi säästää ulkomaanmatkassa. Lue juttu täältä.

Lähde: Wise Bread

Kilpailut

Uusimmat