Älä jätä syömäpuikkoja riisikulhoon Japanissa: 10 erikoista ruokafaktaa maailmalta

04.04.2014 18:45 -

Matkustaessa törmää usein erkoisiin ruokaan liittyviin tapoihin ja tottumuksiin. Nolojen tilanteiden välttämiseksi on hyvä tietää, miten kussakin maassa toimitaan.

Ulkomailla matkustaessa saattaa törmätä hämmentäviin ruokatapoihin ja tottumuksiin. Palvelurahan antaminen ei esimerkiksi ole kohteliaisuus kaikissa maissa. Intiassa on tärkeää tietää, kummalla kädellä ruokaa syödään. Eri maiden tapoihin tutustuminen voi auttaa välttämään noloja tilanteita ja sattumuksia.

Seuraavista faktoista selviää, kuinka eri tavoin ruokaan suhtaudutaan ympäri maailmaa:

1. Ranskassa leipäkori tuodaan pöytään, koska leipää syödään alkuruoan kanssa, ei ennen ruokailun aloittamista. Kannattaa myös muistaa, että leipää pidetään Ranskassa pöydällä, ei lautasella.

2. Kun saat Pohjois-Kiinassa eteesi kokonaisen kalan, kannattaa se syödä kääntelemättä. Kalan kääntämistä pidetään huonoa tuuria aiheuttavana.

3. Tipin jättämistä pidetään monissa maissa kiitoksena tarjoilijan työstä. Japanissa ei kuitenkaan kannata jättää tippiä, sillä sitä pidetään loukkauksena ja jopa nöyryyttävänä käytöksenä.

4. Japanissa syömäpuikkoja ei kannata jättää riisikuppiin pystyyn, koska näin tehdään yleensä hautajaisissa. Puikoille on oma alustansa, johon ne jätetään, kun niitä ei käytetä.

5. Intialaiset käyttävät syömiseen ja ruoka-astioiden käsittelyyn ainoastaan oikeaa kättään. Vasenta kättä käytetään wc:ssä käydessä, ja näin ollen sitä pidetään epäpuhtaana. Osissa Afrikkaa ja Lähi-itää oikeaa kättä käytetään samalla tavoin kuin Intiassa.

6. Chilessä ei kannata käyttää käsiä lainkaan ruokaillessa. Jopa hampurilaiset ja ranskalaiset syödään haarukalla ja veitsellä. Käsillä syömistä pidetään huonona käytöksenä.

7. Amerikassa vaihdetaan haarukka oikeaan käteen, kun molempia aterimia ei käytetä. Euroopassa tätä tapaa taas pidetään huonoina pöytätapoina.

8. Etiopiassa koko perheen syödessä yhdessä, ei käytetä ruokailuvälineitä lainkaan. Kaikki syövät yhdeltä isolta lautaselta ja ottavat ruokaa käsin.

9. Venäjällä kannattaa suostua juomaan myös aamutuimaan tarjottu vodkapaukku. Juoman väliin jättämistä pidetään moukkamaisena, ja se antaa paukun tarjoajalle samanlaisen viestin kuin kättelystä kieltäytyminen.

10. Italiassa cappuccino-kahvia juodaan ainoastaan aamulla ja ehkä ennen puoltapäivää. Illemmalla juodessa cappuccino aiheuttaa italialaisten mielestä mahanpuruja.

Uutisoimme äskettäin maailman upeista ruokakartoista. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Geobeats

Kilpailut

Uusimmat