Jäikö matkalta kolikoita yli? 5 hauskaa asiaa, jota voit niillä tehdä

03.04.2015 12:15 - Linda Arponen

Ulkomaanmatkat saattavat jättää lompakon pohjalle kasan ulkomaisia pikkukolikoita, joilla ei kotimaassa voi maksaa. Niistä voi kuitenkin saada vielä iloa aikaiseksi muilla tavoilla.

Heti jos matkustaa euroalueen ulkopuolelle, huomaa tarvitsevansa toisenlaista valuuttaa. Matkoista on kuitenkin hankala selvitä ilman, että lompakkoon ei jäisi jonkin verran ylimääräisiä kolikoita. Kaiken lisäksi niitä ei voi edes vaihtaa takaisin euroiksi kotiinpaluun jälkeen.

Koska kolikoiden poisheittäminenkin kuulostaa kummalliselta ajatukselta, voit hyödyntää ylijäämäkolikoita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Hanki jotain lentokentältä

Jos huomaat lompakossasi paljon kolikoita jo silloin, kun olet lentokentällä ja lähdössä kotiinpäin, yritä käyttää niitä niin paljon kuin vain vielä pystyt. Voit mennä esimerkiksi syömään johonkin lentokentän ravintolaan ja jättää kolikot tipiksi. Katso myös, saisitko niillä vaikkapa jonkin pokkarin tai peräti tuliaisia ystävillesi.

Muuta kolikot koristeeksi

Desinfioi kolikot ja hanki sen jälkeen tyylikäs lasipullo, jonne voit kolikkosi laittaa. Aseta pullo esille esimerkiksi ikkunalaudalle, jossa se voi muistuttaa sinua kaikista niistä paikoista, joissa olet matkustellut.

Anna kolikot lahjaksi

Jos sinulla on ystävä, joka haluaisi matkustella, anna hänelle kolikoitasi lahjaksi. Varsinkin, jos kyseessä on jokin sellainen maa, johon hän haluaisi itsekin päästä käymään. Myös lähipiirisi lapset voivat innostua kolikoista. Samalla voit kertoa heille vierailemistasi maista.

Tee kolikoista koruja

Jos saat porakoneen käsiisi, voit yrittää varovasti porata vaikkapa reiän kolikon keskelle ja tehdä siitä tällä tavalla riipuksen. Vain mielikuvitus on rajana, kolikoista voi saada aikaiseksi vaikkapa kauniita korvakoruja, rannekoruja ja kaulakoruja.

Tee kolikoista magneetteja

Kolikoiden muuttaminen magneeteiksi voi olla myös hauska tapa saada hienot ulkomaiset kolikot esille. Osta siis pieniä magneettipaloja ja liimaa niitä kolikoiden taakse. Kolikkomagneeteilla voi kiinnittää esimerkiksi matkakuvia ja -postikortteja jääkaapin oveen.

Lue myös: Mihin suomalaiset mieluiten käyttävät rahaa? Tutkimus selvitti

Lähde: About.com

Kilpailut

Uusimmat