Lontooseen avataan maailman pisin liukumäki - uskaltaisitko laskea?

31.07.2015 22:15 - Mika Parikka

Liukumäki on hauska keksintö iästä riippumatta. Lontooseen avataan lähitulevaisuudessa maailman korkein liukumäki, joka on kaikille lapsenmielisille aikuisille pakkorako. 

ArcelorMittal Orbit on Lontoon olympiapuistoon rakennettu hämmentävän näköinen metallihäkkyrä. Taideteos saa nyt uuden käyttötarkoituksen, kun jokaisen ikilapsen unelma toteutuu ensikeväänä. 

114 metriä korkeaan rakennelmaan tehdään nyt maailman korkein liukumäki. Liukumäki alkaa 80 metrin korkeudesta, kiertää viisi kertaa rakennelman ympäri ja lopulta laskee 50 metrin matkan kohti loppua. Laskun pituudeksi arvellaan noin 40 sekuntia, ja vauhti on huimat kuusi metriä sekunnissa. Osa liukumäestä on läpinäkyvää materiaalia, jotta samalla voi nauttia maisemista.

ArcelorMittal Orbitia pitkin voi tällä hetkellä laskeutua noin 121 euron hintaan, joka on varsin tyyristä. Liukumäki sen sijaan tulee maksamaan vain noin seitsemän euroa, joten kokemus ei ole todellakaan hinnalla pilattu. 

Maailman upein liukumäki avataan keväällä 2016, joten Lontooseen suuntaavien kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa kyseinen aktiviteetti. Havainnollistavia kuvia voit katsoa täältä.


Lue myös: 
Vauhdin hurmaa - Teksasissa sijaitseva vesiliukumäki antaa uskomattomat kyydit, katso

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat