Kuva: Fotolia

Luksusshoppaile ympäri maailmaa - kolme kiinnostavaa kohdetta

11.05.2016 14:00 - Anniina Ojutkangas

Valitse matkakohteesi shoppailutarjonnan perusteella.

Shoppailu on monelle tärkeä osa lomailua. Matkakohteen ostosmahdollisuuksista kannattaa ottaa selvää jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Voice.fi esittelee sinulle kolme mielenkiintoista kohdetta shoppailulomalle.

Muotia ja designia Tallinnassa

Naapurimaamme pääkaupunki on eurooppalaistunut hurjaa vauhtia, ja siitä on viime vuosina tullut erittäin varteenotettava shoppailukaupunki paitsi helpon pääsyn, mutta monipuolisen muotitarjonnan vuoksi. Virolaiset rakastavat disainia, mikä näkyy korkokenkien kopseena ja tyylikkäinä asuina Tallinnan kapeilla kujilla.

Ostoskeskuksia

Kaupunkiin on noussut paljon uusia ostoskeskuksia, joissa myyvät muotiaan niin tunnetut huippumerkit kuin vaateketjutkin. Viron muodin mekaksi kehutusta Viru-keskuksesta (Viru väljak 4) löytyy muotia monenlaiseen makuun ja hintatasoon. Laivalla lahden yli saapuvien kenkä- ja laukkufriikkien kannattaa ottaa ilmainen kuljetus satamasta Rocca al Mare (Paldiski 102) -ostoskeskukseen, josta voi poiketa shoppailemaan myös Kristiine-kauppakeskukseen.

Karja-kadut

Karja-kortteliksi kutsutulle alueelle (Suur-Karja and Väike-Karja -kadut) on kehittymässä todellinen luksusshoppailukeskittyä, josta löytyy jo maailman tunnetuimpien muotisuunnittelijoiden, kuten Burberryn, Emporio Armanin ja Hugo Bossin putiikit.

Baltika-kortteli

Virolainen design muistuttaa skandinaavista suunnittelua yksinkertaisella tyylikkyydellään ja luonnonmukaisuudellaan. Paikalliseen suunnitteluun voi tutustua Baltika-korttelissa sijaitsevalla Muotikadulla (Veerenni tänav 24), joka on vanhaan vaatetehtaaseen rakennettu design-keskittymä.

Siellä esittelevät luomuksiaan virolaisen muotimaailman neljä merkittävintä suunnittelijaa, Monton, Mosaic, Baltman ja Ivo Nikkolo, jotka ovat tutustumisen arvoisia huippubrändejä.

Saman katon alla voi tutustua myös huonekalu ja lasi-designiin, sekä maistella harvinaisia viinejä.

Hong Kong yllättää monipuolisuudellaan

Virallisesti Kiinassa sijaitseva, mutta autonomisesti itseään hallitseva Hong Kong on jännittävä sekoitus Aasiaa ja länsimaista kulttuuria. Vapaana satamana tunnetussa kaupungissa saa shoppailla verovapaasti, ja hyviä kausialeja on käynnissä jatkuvasti.

The Landmark (Central)

Yksi vanhimmista ja tunnetuimmista ostoskeskuksista, joka tunnetaan myös nimellä Central, sillä se sijaitsee aivan MRT Centralin metroaseman vieressä. Luksusmerkkejä ja high end -putiikkeja vilisevät jättimäiset pilvenpiirtäjät yhdistyvät toisiinsa kävelykaduilla.

Viisi kerrosta luksusputiikkeja houkuttelee ostoksille, ja tarjolla on kaikkea Stella McCartneysta Manolo Blahnikiin. The Landmarkista, “maamerkistä”, löytyy myös monien brändien lippulaivamyymälöitä, joita ei ole muualla Aasiassa.

Harbour City

Meren äärellä Tsim Sha Tsuissa sijaitseva Harbour City, “satamakaupunki”, on tosiaan kuin pieni kaupunki. Se on myös Hong Kongin suurin ostoskeskus, joka koostuu kolmesta pienemmästä keskuksesta.

Ocean Terminalin KidX-alue on keskittynyt erityisesti lasten ja nuorten tuotteisiin. Alueelta löytyy mm. Barbie Kids ja Burberry Kids -liikkeet sekä suuria lelu-outletejä. FACES-nimisestä kauneudenhoitokeskittymästä löytyy yli 200 eri kosmetiikkamerkkiä yhdessä ja samassa tilassa. Sporttailijan paratiisi taas on SportX-niminen alue, josta löytyy eri urheilumerkkien myymälöitä ja lippulaivakauppoja pilvin pimein.

Ocean Centrestä ja Gateway Arcadesta löytyy 450 liikkeen verran huippumuotia, kuten Louis Vuittonin Aasian suurin liike ja Chanelin lippulaivaliike, sekä viimeisimmät eletroniikkatrendit, kuten Vertun puhelimet. (http://www.vertu.com/fi/en/home)

Tosishoppailija rentoutuu alueen ravintoloissa viihdetarjonnasta nauttien, ja varaa päivän päätteeksi hotellihuoneen Marco Polo Hong Kong Hotel Arcade -alueelta, jotta pääsee jatkamaan shoppailua heti aamusta uudestaan.

Outlet-shoppailua Miamissa

USA:ssa huippumerkit ovat keskittyneet putiikkiensa lisäksi valtaviin ostoskeskuksiin. Yhdessä “mallissa” voidaan myydä jopa yli 300 erilaista vaatemerkkiä.

Miami on tunnettu erityisesti outlet-ostoskeskuksistaan, joissa myydään luksusbrändien edellisen kauden tai laatutarkastuksissa hylättyjä vaatteita edulliseen hintaan. Virheet ovat yleensä kuitenkin lähes huomaamattomia. Moni päivittääkin koko vaatekaappinsa kerralla päästessään shoppailemaan jättimäiseen ostosparatiisiin.

Outletit sijaitsevat muutamien kymmenien kilometrien säteellä Miamin keskustasta. Ostoskeskset panostavat shoppailukokemukseen, joka näkyy esimerkiksi suorina kuljetuksina lentokentältä shoppailuparatiisiin. Kauppakeskuksista löytyy myös lukemattomia kahviloita, ravintoloita ja monelaista viihdettä, kuten elokuvateattereita, jos shoppailu alkaa kyllästyttämään.

Sawgrass Mills

Floridan suurin outlet-ostoskeskus Sawgrass Mills sijaitsee n. 45 min. ajomatkan päässä Florida Beachilta ja on suosittu matkakohde myös amerikkalaisten keskuudessa. Vilkaise ostoskeskuksen kotisivut ennen visiittiäsi, sillä sieltä saattaa löytyä tarjouskuponkeja, joilla tuotteet saa entistä huokeampaan hintaan.

Dolphin Mall

Miamin suurimmaksi ostoskeskukseksi itseään tituleeraava Doplhin Mall sijaitsee lähellä lentokenttää, joten sinne voi piipahtaa vaikka jatkolentoa odotellessa. Hintataso on edullinen, joten uuden matkalaukun hankinta voi tulla eteen.

Aventura Mall

Tyylikkäästä ja erittäin suuresta Aventura Mallista löytyy huippumerkkien lisäksi monien muotitalojen kakkosmallistoja.

Keskuksen liikkeet on järjestetty hauskasti tuotteittain, Aventurasta löytyy esimerkiksi valtava kenkäkauppakeskittymä. Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Miami Beachiltä sijaitsevaan keskukseen pääsee kätevästi bussilla tai taksilla, ja jos saavut omalla autolla, ei parkkipaikasta tarvitse pulittaa senttiäkään.

Vinkki: Printtaa ostoskeskuksen liikekartta etukäteen ja varmista että ehdit haluamiisi liikkeisiin suunnittelemalla reittisi. Siihen tosin voi tulla muutoksia, sillä Suomessa tuntemattomia, houkuttelevia kauppoja näkyy joka puolella.

Kilpailut

Uusimmat