Kuva: Fotolia

Maailmalle kannattaa aina suunnata - tekosyyt, joiden takia jätät matkustamatta, kumottiin

22.07.2016 22:15 - Tiina Svensk

Todellisuudessa ei ole yhtäkään hyvää syytä jättää matkustamatta.

Haluaisitko lähteä maailmalle, mutta arjen vastuut ja menot pitävät sinut sidottuna kotimaahan ja töihisi? Mindbodygreen listasi yleisimmät asiat, jotka estävät sinua varaamasta lentoja lomalle - ja samalla kumosi jokaisen väittämän.

Jos olet siis haaveillut uusiin paikkoihin matkustamisesta, lakkaa unelmoimasta ja tartu toimeen. Toisaalta varoituksen sana täytyy myös lausua: seuraavat kohdat saattavat herättää erittäin korkeaa matkakuumetta.

"En voi olla poissa töistä."

Vuonna 2015 yhdysvaltalaisista työntekijöistä 55% ei käyttänyt kaikkia lomapäiviään. Jos olet siis työntekijä, pidä huolta lomapäivistäsi!

Jos taas teet töitä freelancerina, voit ottaa vastuun omista aikatauluistasi ja pitää loman kun aikataulusi sallivat. Mahdollisesti voit tehdä töitä myös etänä -ulkomailta. Etenkin luovaa työtä tekevät hyötyvät varmasti uudesta ympäristöstä, joka aktivoi tutkitusti ihmisten luovaa ajattelua.

"Minulla ei ole matkakaveria."

Eikö sinulla ole ketään, kenen kanssa lähteä maailmalle? Loistavaa! Yksin matkustaminen on usein parasta, sillä silloin sinulla on kaikista parhaimmat mahdollisuudet kasvaa ja oppia uutta.

Kun kaikki vastuu on sinulla, joudut pärjäämään täysin omillasi - samalla itsetuntosi saa huomattavan lisäpotkun.

"Minulla ei ole rahaa matkustaa."

Matkustaminen on kallista, mutta voit lähteä maailmalle myös pienellä budjetilla. Voit valita hotellin sijaan esimerkiksi kodin vaihdon tai airbnb -asunnon, joka maksaa yleensä huomattavasti vähemmän. Ota selvää lomakohteen ruokakulttuurista etukäteen, ja löydä halvat ruokapaikat googlettamalla. Voit myös valmistaa ruokasi itse, jolloin säästät myös sievoisen summan rahaa.

"Minulla on vain muutama lomapäivä vuodessa."

Etkö lähde viikon lomalle, koska sinulla on vain muutama lomapäivä töistä? Todennäköisesti esimiehesi voi myöntää sinulle pari palkatonta lomapäivää lisää, jotta pääset maailmalle. Jos mietit, kuinka paljon rahaa menetät, kannattaa vaihtaa näkökulmaa: säästä esimerkiksi päivittäisestä kahvilakäynnistäsi ja myy turhaksi jääneitä vaatteitasi. Kerrytät samalla matkakassaa, etkä jää välttämättä paljoakaan häviölle menetetyssä rahassa.

Mieti myös, mitä kaikkea saat vastineeksi lomallasi: uudet paikat, uudet ihmiset ja vieras kulttuuri antavat sinulle varmasti asioita, joita et voi rahassa mitata.

"Matkustan jonain päivänä..."

Oletko luvannut itsellesi, että lähdet matkalle, kun olet eläkkeellä tai tienannut tarpeeksi rahaa? Vaikka kukaan ei haluaisikaan olla turhan negatiivinen, kannattaa muistaa, että nuo päivät eivät välttämättä koskaan koita.

Elämä tapahtuu tässä ja nyt, joten ota vastuu siitä jo tänään. Suunnittele lomasi, ala säästää ja etsi itsellesi matkatoveria: matkustaminen antaa sinulle aina jotain, mitä muistella myöhemmin.

Lue myös: Voita pelkosi - 8 elämänohjetta, jotka matkustus opettaa

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat