Maailman yliarvostetuimmat matkakohteet äänestettiin: ”Pelkkä suuri turistiansa”

08.12.2014 16:15 - Linda Arponen

Matkailijat sanoivat suorat sanat matkakohteista, joihin he ovat olleet eniten pettyneitä.

Nettisivusto Reddit.comin käyttäjät kertoivat, mitkä matkakohteet ovat heistä yliarvostetuimpia, joihin he ovat toisin sanoen pettyneet pahimmin. Listalle pääsivät esimerkiksi Iso-Britanniassa sijaitseva kivimuodostelma Stonehenge, Gizan pyramidit Egyptissä sekä koko Pariisin kaupunki Ranskassa.

Stonehengea haukuttiin siitä, että se on pieni, sen lähelle ei pääse eikä matka Lontoosta sinne ole vaivan arvoinen.

Vaikka Gizan pyramidit tunnetaan myös yhtenä maailman seitsemästä ihmeestä, pääsivät myös ne listalle. Moitteita pyramidit saivat muun muassa siitä, että ne ovat niin lähellä kaupungin melua ja kaaosta, että ne voi jopa nähdä Pizza Hutin ikkunasta. Lisäksi lähistöllä liikkuvat kaupustelijat hermostuttavat turisteja ja jonkun sanojen mukaan pyramidin sisällä näyttää lähinnä navetalta.

Äänestäjien mukaan Pariisi on jopa maailman pahin kaupunki, paljolti sen tylyjen asukkaiden vuoksi. Eräs vastaaja kertoi, ettei hän saanut tilattua edes kahvia ilman halveksivaa katsetta kahvilan työntekijältä. Monien mielestä Pariisi on lisäksi ylihintainen ja likainen.

Myös Los Angeles Yhdysvalloissa sai paljon moitteita osakseen: vaikka kaupunki on kuuluisuuksien asuttama, on se matkailijoiden mielestä lähinnä rähjäinen, vaarallinen ja likainen kaupunki. Monien mielestä Los Angeles on myös epäkiinnostava paikka, jossa ei ole juuri muuta nähtävää kuin tähtien peittämä Walk of Fame Hollywoodissa. Myös pitkät välimatkat ja huono julkinen liikenne saivat haukkuja osakseen.

Italian Venetsiaa taas moitittiin yksinkertaisesti suureksi turistiansaksi, jossa on liikaa ihmisiä, huijareita ja kallista syödä sekä juoda. Kuuluisien kanaalien taas kerrottiin olevan pahasti saastuneita ja täynnä roskia.

Muita yliarvostettuja kohteita äänestäjien mukaan ovat esimerkiksi Dubai, Jamaika, Bali, Niagaran putoukset, Times Square ja Taj Mahal.

Lue myös: Matkusta vielä kun voit: 10 katoavaa kohdetta

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat