Mondo: Matkailun tulevaisuus on hurjan kiehtova - 4 erikoisinta poimintaa

18.03.2015 11:15 - Rea Tallgren

Mondo-lehden mukaan tulevaisuudessa matkalaukku matkustaa kentälle yksin ja bisnesluokan matkustajat laskeutuvat ennen ekonomi-luokan matkustajia.

Mondo-lehti on tehnyt kattavan selvityksen siitä, millaisia tuulia matkailun suhteen on luvassa seuraavan kymmenen vuoden sisään. Referoimme alle mielenkiintoisimmat.

Matkalaukku on itsenäinen

Älymatkalaukut ovat jo saaneet oman pilottimallin, jota testataan tänä vuonna. Bag2Go-laukussa on digitaalinen näyttö, joka toimii matkalipukkeena. Laukku voi siis matkustaa kuljetuksen avulla kentälle, siellä oikealle lennolla ja kohteessa oikealle linjastolle ilman, että matkustajan itse tarvitsee laukun liikkeisiin käestää.

Hotellihuoneen sisustuksen voi päättää itse

Monissa ketjuissa omat tyynyt saa jo valita asiakas itse, mutta se on pientä tulevan rinnalla. Esimerkiksi Hongkongissa The Peninsulassa asiakas saa itse valita huoneensa valaistuksen tabletin avulla. Tulevaisuudessa huoneiden seinille voi hotelleissa heijastaa haluaminsa maisemia tai vaikkapa perheen ja sukulaisten kuvia.

Bisnesluokka laskeutuu ennen muita

Lennonjohto voi pian saada useilla kentillä tietoa siitä, millaisia matkustajia kussakin laskeutumislupaa jonottavissa koneissa on eniten. Lupa voitaisiin tuolloin myöntää ensimmäisinä koneille, joissa on paljon bisnesmatkustajia.

Ruuhkat ovat hurjia

Maailman turismijärjestö UNWTO:n mukaan matkailijoita on vuonna 2030 jo yli 1,8 miljardia. Määrä on lähes puolet enemmän kuin vuonna 2014. Tämä tarkoittaa sitä, että joissakin suosituissa kohteissa jonot tulevat olemaan käsittämättömän mittaisia. Esimerkiksi Louvren taidemuseoon Pariisissa saisi jonottaa usemman kilometrin verran ennen sisäänpääsyä.

Lähde: Mondo (paperiversio 3/2015)

Kilpailut

Uusimmat