Moni Turkin matkaaja ei tiedä luonnon ihmeestä tunnin ajomatkan päässä

14.05.2015 14:45 - Mikko Räsänen

Alanya on suomalaisten suosikkikohde Turkissa. Monet siellä lomailevat eivät kuitenkaan tiedä, että kaupungin viereisiltä vuorilta löytyy maagisen kaunis Sapaderen kanjoni. 

Alanya on vuosien aikana noussut suomalaisten suosikkikohteeksi Turkissa. Monet matkustavat kohteeseen uudelleen ja uudelleen, ja jotkut jopa hankkivat Alanyan alueelta loma-asunnon. Runsaista turistimääristä huolimatta moni ei tiedä, että vain tunnin ajomatkan päässä Alanyasta sijaitsee hulppea Sapaderen kanjoni.

Voicella on lentokone -kilpailun 32 voittajaa vietiin viikoksi Alanyaan. Voicen kanssa matkan toteuttanut Aurinkomatkat suositteli, että matkaohjelmaan lisättäisiin vierailu tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle kanjonille sekä sen lähellä olevalle Dimin tippukiviluolalle.

Vaikka ajomatka kapeaa ja kiemurtelevaa vuoristotietä pitkin oli jännittävä kokemus, oli perillä odottanut kanjoni kaiken vaivan arvoinen. Yli 350 metriä pitkän kanjonin sivuilla nousivat jylhät vuoret, pohjalla virtaa kristallinkirkas vuoristojoki, jonka vesi virtaa kanjoniin upeista vesiputouksista. 

 

Katso Voicella on lentokone -matkaajien kuvat tippukiviluolasta ja kanjonista täältä

Kilpailut

Uusimmat