Kuva: Fotolia

Nurmikko on niin nähty - piknikin voi pistää pystyyn mihin vain

30.05.2016 10:00 - Anniina Ojutkangas

Kokeile eväsretkeilyyn uusia paikkoja, ja piknik-hetkestä voi tulla ikimuistoinen.

Piknik on eväsretki, johon liittyy olennaisesti sisältyy eväiden syöminen ulkona. Piknikiä nautitaan eniten puistojen nurmikoilla varmaankin mukavuussyistä, mutta eväsretkelle voi lähteä minne vain ja milloin vain.

Veden äärellä

Laineen liplatus on yksi rentouttavimmista äänistä.

Mieti, miten voisit pitää piknikin mahdollisimman lähellä vettä. Eväsretki laiturin nokassa tai hiekkarannalla tuo todellisen kesäfiiliksen.

Extremempi vaihtoehto on lähteä veneellä merelle tai järvelle ja nautiskella piknikiä veneen ajelehtiessa. Voit myös piipahtaa saaressa tai pienellä luodolla nauttimassa hyvää ruokaa ja juomaa.

Metsä kutsuu

Mitä jos lähtisitkin retkelle metsän siimekseen?

Poikkea polulta, ja etsi tasainen paikka, jossa on tilaa viltille. Tee kannosta tarjoilupöytä ja istu ystävien kanssa mättäälle kuuntelemaan luonnon omaa musisointia.

Tuulen huminassa ja lintujen laulaessa kaupungin arki huolineen unohtuu, ja metsästä voi palata levänneen rentoutuneena.

Sateen yllättäessä

Vaikka taivaalta vihmoisi vettä, ei piknik-suunnitelmia tarvitse perua.

Lasitetusta parvekkeesta tai katetusta terassista saa tunnelmallisen, kun sinne varaa lämpimiä vilttejä, rentoa musiikkia sekä riittävästi juhlajuomaa ja -ruokaa. Kostean päivän harmautta voi piristää kynttilöillä, lyhdyillä tai valoköynnöksillä.

Jos parvekkeellesi tai terassillesi sataa, voi piknikin viettää vaikka omassa olohuoneessa.

Komeissa maisemissa

Tiedätkö lähistöltä jonkun korkean paikan, josta on hienot näkymät?

Pakkaa eväät ja ystävät mukaan ja kiipeä mäen päälle, rinteeseen, rantakallioille tai muuhun korkeaan paikkaan nautiskelemaan ystävien kanssa maisemista ja maittavista tarjoiluista.

Varmasti joku ystäväsi tai tuttusi asuu korkeassa talossa, jossa on tasainen katto. Saman kokemuksen voit saada myös pistämällä piknikin pystyyn korkean rakennuksen katolle.

Missä ja milloin vain

Eri vuorokauden aikoina piknik-kokemuksesta voi tulla hyvinkin erilainen. Kokeile eri paikkojen lisäksi vaikkapa aamiais-piknikiä tai lähde retkelle keskikesän yön valossa.

Onnistuneeseen eväsretkeen tarvitaan vain hyvää ruokaa, juomaa ja tietysti seuraa. Yksinkin voi pikniköidä, mutta kokemus on aina rikkaampi kun sen voi jakaa jonkun kanssa.

Loppujen lopuksi kaikki on kiinni asenteesta. Piknikin voi laittaa pystyyn mihin vain ja juuri silloin kun itseä huvittaa.

Muistathan, että piknik erikoisessa paikassa tapahtuu aina omalla vastuullasi.

Lue myös: Selviytymisopas kevätpiknikille - pakkaa mukaan oikeat varusteet

Kilpailut

Uusimmat