Oletko lähdössä ulkomaille? 18 vinkkiä takaavat onnistuneen loman

15.08.2015 15:15 - Tiina Svensk

Pitkät lentomatkat ja useat vaihdot ennen lomakohteeseen pääsyä väsyttävät varmasti kokeneimmankin matkustajan.

Käytännön vinkkejä matkan varalle voi olla tuskin koskaan liikaa. Pop Sugar -sivusto listasi 22 parasta vinkkiä, jotka kannattaa muistaa seuraavan kerran ulkomaille suunnatessaan:

1. Pakkaa tyhjä vesipullo mukaan: Koneeseen ei saa viedä nesteitä, mutta tyhjän pullon saat turvatarkastuksesta läpi. Voit täyttää pullon ennen koneeseen nousua.

2. Huolehdi unestasi: Pakkaa mukaan korvatulpat ja silmälaput, ja saat paremmin unta pitkällä lennolla.

3. Pakkaa järkevästi: Pakkaa mukaan vaatteita, jotka kuivuvat nopeasti. Silloin voit pakata vähemmän vaatetta, kun voit pestä vaatteesi illalla ja käyttää niitä jälleen seuraavana aamuna.

4. Varatkaa käytävä- ja ikkunapaikka: Jos matkustat ystäväsi kanssa, varatkaa itsellenne käytävä- ja ikkunapaikka viereisten istuinten sijaan. Ihmiset haluavat harvoin varata keskimmäistä paikkaa, joten silloin saatte koko rivin itsellenne.

5. Google Maps: Google Maps -applikaatiossa on toiminto, jota voit käyttää myös offline-tilassa: etsi kartta-alue, jonka haluat tallentaa ja kirjoita etsintäkenttään "OK Maps". Silloin kartta-alue on käytettävissäsi vaikka sinulla ei olisi datayhteyttä. 

6. Prepaid-liittymä kannattaa: Jos matkustat alueilla, joilla et halua kuljettaa uutta älypuhelinta mukanasi, hanki vanhaan kännykkään prepaid-liittymä. 

7. Pakkaa sanakirja mukaan: Sinun ei tarvitse osata vierasta kieltä sujuvasti pärjätäksesi uudessa maassa. Pakkaa mukaasi sanakirja, josta löytyy käytännöllisiä fraaseja. Sanakirja auttaa kommunikoinnissa vaikkapa ravintolassa tai ostoksilla.

8. Varaa riittävästi aikaa: Saavu lentokentälle ajoissa. Silloin sinun ei tarvitse hätäillä, jos eteen tuleekin yllättäviä sattumuksia, jotka vievät suunniteltua enemmän aikaa.

9. Pidä kopio passistasi sähköpostissasi: Säilytä skannattua kopiota passistasi sähköpostissasi. Jos hävität passisi, voit tulostaa sähköisen version kätevästi mailistasi.

10. Vuokraa talo tai asunto: Hotellien hinnat ovat yleensä pilvissä, joten kannattaa vuokrata matkaseurueelle talo tai asunto. Myös omaa asuntoaan voi vuokrata matkustajille esimerkiksi homeaway- tai airbnb-sivustoilla.

11. Hanki rahavyö tai säilö käteinen povitaskuun: Kun matkustat alueilla, joilla on paljon taskuvarkaita, kannattaa mukaan pakata paidan alle piilotettava rahavyö.

12. Jaa käteinen eri paikkoihin: Älä säilytä koko käteissummaasi lompakossasi. Jätä osa hotellin turvalokeroon, osa lompakkoon ja osa matkalaukkuun. Jos sinulla käy huono tuuri varkaiden kanssa, sinulle jää vielä hieman käteistä jäljelle.

13. Kysy hotellilta laturia: Jos unohdit laturisi kotiin, kannattaa kysyä hotellin vastaanotosta lainalaturia. Useimmat hotellit säilövät unohtuneita latureita itselleen, ja voivat lainata niitä asiakkailleen.

14. Pakkaa autolaturi tai ylimääräinen akku: Kännykkäsi akku ei välttämättä kestä pitkiä ajomatkoja tai päivänmittaisia retkiä uuteen kaupunkiin. Kanna mukanasi ylimääräistä akkua, joka pelastaa vanhan loppuessa.

15. Pakkaa muovipusseja: Voit erotella muovipussiin likaiset vaatteet tai muut matkatavarat, joiden et halua sekoittuvan keskenään takaisin kotiin matkustaessa.

16. Pakkaa jatkojohto: Jos matkustatte isolla porukalla, kannattaa mukaan pakata jatkojohto. Silloin selviätte yhden adapterin kanssa, ja kaikki voivat ladata elektroniset laitteensa samaan aikaan.

17. Soita suoraan hotelliin: Kun varaat itsellesi ja matkaseurueellesi hotellihuonetta, soita suoraan hotellille. Saatat saada paremman tarjouksen, mitä netissä sillä hetkellä lukee.

18. Ota selvää etukäteen: Ota selvää, millaiselle alueelle olet matkustamassa, ja mitä tulisi huomioida. Kun tiedät esimerkiksi kaupungin rikollisuusasteen, osaat valmistautua paikallisille markkinoille riittävän hyvin.

Lue myös: Oletko lähdössä rantalomalle? Lue yleisimmät väärinkäsitykset ruskettumisesta

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat