Paras aika varata lennot selvitettiin: "Suomalaiset ovat sisäistäneet sen"

03.09.2015 09:45 - Rea Tallgren

Me suomalaiset olemme ovelaa kansaa. Suurin osa meistä varaa lennot silloin, kun se on halvinta, vaikka on saattanut tehdä niin tietämättäänkin. 

Matkahakukone momondo.fi selvitti kansainvälisessä kyselyssään matkojen suunnitteluun liittyviä aiheita aina matkakohteen valinnasta suunnitteluajankohtaan. Kyselyssä selvisi esimerkiksi se, että suomalaiset ovat kovia suunnittelemaan matkojaan optimaaliseen aikaan - ja että lasten mielipiteitä ei Suomessa lomamatkojen suhteen juurikaan oteta huomioon. 

Matkan suunnittelu aloitetaan ajoissa

Momondon mukaan kolmasosa (33 prosenttia) suomalaisista kertoo suunnittelevansa lomamatkansa optimaalisesti 2-3 kuukautta etukäteen. Hieman alle viidesosa (18 prosenttia) kertoi suunnittelevansa lomansa kuitenkin vielä aikaisemmin, 4-6 kuukautta etukäteen.

- Datamme perusteella edullisin aika varata lennot on keskimäärin 53 päivää ennen reissua. Suomalaiset ovat selvästi sisäistäneet tämän tiedon, sillä suosituin hetki matkan suunnittelulle on juuri kahdesta kolmeen kuukautta ennen matka-ajankohtaa, huomauttaa momondon edustaja Petteri Jalonen.

17 prosenttia suomalaisista aloittaa suunnittelun vasta kuukautta ennen lomailua.

48 prosenttia vastanneista sanoo, että antaa kumppaninsa päättää matkakohteen. Kuitenkin vain 11 prosenttia suomalaisista suostuu kuuntelemaan lastensa mielipiteitä matkakohteen valitsemisessa. Esimerkiksi kiinalaisista ja turkkilaisista vastaajista jopa viidesosa sanoo ottavansa lasten mielipiteet huomioon. 


Lue myös: Helsinki on Euroopan toiseksi paras kaupunki asua, arvaatko listan ykkösen?

Kilpailut

Uusimmat