Piristä syksyäsi kaupunkilomalla - lue parhaat vinkit klassikkokohteista

30.09.2014 16:00 - Susanna Karttunen

Euroopan suurkaupungit ovat mainioita kohteita syksyiselle viikonloppumatkalle. Esimerkiksi iltakävely romanttisessa Pariisissa antaa lisävoimaa viilenevään syksyyn.

Töissä puurtamista pimenevässä syksyssä auttaa ihana viikonloppumatka johonkin Euroopan suurkaupunkiin. Viikonlopun voi käyttää shoppaillen, nähtävyyksiä katsellen tai vaikka suosikkiartistinsa keikalla käyden.

My Fashion Life -sivusto kokosi hyvät vinkit viikonloppumatkailuun.

Suunnittele

Viikonloppu on lyhyt aika, mutta siinä ehtii halutessaan tehdä monenlaista. Jotta saisit mahdollisimman paljon irti matkastasi, kannattaa viikonlopun ohjelma suunnitella etukäteen.

Tutki internetistä järjestetäänkö kyseisessä kaupungissa mieleisiäsi tapahtumia. Mieti, millä ostoskaduilla haluat käydä ja mitä nähtävyyksiä nähdä. Valitse hotelli lähellä näitä kohteita, jotta matkoihin ei mene turhaa aikaa.

Parhaat kaupungit

Euroopassa on monia upeita kaupunkeja, jotka soveltuvat viikonloppukohteiksi. Alle listatut klassikot auttavat sinua valitsemaan mieleisesi.

Lontoo

Iso-Britannian pääkaupunki on täydellinen viikonloppukohde. Lontoossa on useita kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Big Ben, Buckingham Palace, Tower of London ja London Eye, joten upeat puitteet selfieille ovat taatut.

Lontoossa ulkona syöminen ei ole halvimmasta päästä. Rahaa säästää kuitenkin esimerkiksi vierailu ilmaisissa museoissa. Esimerkiksi dinosauruksien luurankoja esittelevään Luonnontieteen museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Pariisi

Ranskan romanttisessa pääkaupungissa on monenlaista nähtävää. Kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Notre Dame ja Eiffel-torni. Illan voi viettää kävelemällä Seinen vartta ihastellen upeita maisemia.

Pariisi on yksi maailman upeimmista muotikaupungeista, joten uusien talvivaatteiden ostaminen kannattaa jättää tänne. Vaatekoko kannattaa ehkä vaihtaa yhtä isompaa, sillä ihanat ranskalaiset herkut löytävät varmasti tiensä sinunkin vatsaasi.

Rooma

Rooma on tunnettu historiallisista nähtävyyksistään ja muun Italian tapaan herkullisesta ruoastaan. Kauniit veistokset ja upea antiikin arkkitehtuuri tuovat vaihtelua Suomen tuttuihin maisemiin.

Älä lähde Roomasta ennen kuin olet maistanut maailman parhainta pizzaa ja gelatoa. Gelato on herkullista italialaista jäätelöä, jota on usein tarjolla mitä erilaisempia makuja.

Onko rahat tiukilla? Matkasi on silti mahdollinen. Lue vinkit halvempaan reissaamiseen täältä.

Lähde: My Fashion Life

Kilpailut

Uusimmat