Rahat tiukilla? Kuusi tapaa säästää ulkomaanmatkassa

16.07.2014 10:44 - Susanna Karttunen

Ulkomaanmatka on tänäkin vuonna monen kesäloman kohokohta, mutta usein matkan kustannukset yllättävät negatiivisesti. Tässä kuusi vinkkiä, joilla säästät matkassasi.

Monet meistä varailevat nyt ulkomaanmatkoja, joko kesälle ja syksylle tai ennakoivimmat jo talvilomille. Reissuista saattaa kuitenkin tulla helposti odotetumpia kalliimpia. Seuraavalla kuudella vinkillä voit säästää lomallasi sievoisen summan rahaa.

1. Älä käytä matkatoimistoja

Varaa matkasi itse, älä matkatoimiston kautta. Kun käytät matkatoimistoa, joudut maksamaan välityspalkkion. Lennot ja hotellit kannattaa varata itse Internetistä.

2. Etsi tarjouksia

Lentoyhtiöt, hotellit ja hotellivarauksia välittävät sivustot tarjoavat aina ajoittain hyviä alennuksia. Matkaa kannattaa alkaa suunnitella hyvissä ajoin ja odotella hyviä tarjouksia.

3. Lisämaksut

Monet luulevat, että äkkilähdöt ovat muita halvempia, mutta voi olla, että hintoihin ei sisälly varausmaksuja, ruokailuja tai vakuutuksia. Jos varaat hotellien hintavertailusivustoilta, joutuu hotelli maksamaan sivustolle välityspalkkion. Tällöin joudut maksamaan enemmän, kuin suoraan hotellilta ostaessasi. Toisinaan kuitenkin saatat tehdä sivustoilta löytöjä, joten niitä kannattaa pitää silmällä.

4. Varaa lennot ja hotellit erikseen

Joskus lennon ja hotellin yhteistarjous ei ole se havlin vaihtoehto. Vertaile huolella eri hintoja.

5. Unohda hotellien tähtiluokitukset

Älä luota liikaa hotellien tähtiluokituksiin. Tähtiluokituksia ei anna yksi ja sama taho, vaan matkanjärjestäjät. Pikemmin kannattaa lukea hotellin asiakkaiden arvioita.

6. Matkalla tarvittavat tuotteet

Esimerkiksi aurinkorasva voi olla kallista ja jos matkustat perheen kanssa, tarvitaan sitä pari pullollista. Aurinkorasvat kannattaakin ostaa etukäteen silloin, kun ne ovat alennuksessa. Matkaa varaessa kannattaa muistaa, että matkaa varten täytyy usein ostaa monia muitakin asioita, mikä tuo lisäkustannuksia.

Lue kätevät vinkit matkalle pakkaamiseen aikaisesta artikkelistamme. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat