Rakastut ja opit hallitsemaan tunteitasi - mitä kaikkea matkustaminen sinulle tekeekään

14.05.2015 20:15 - Tiina Svensk

On totta, että matkustaminen avartaa ja opettaa. Lentolippujen varaaminen muuttaa sinua kuitenkin suuremmin kuin uskotkaan.

Kaipaatko arkeesi seikkailuja tai uusia haasteita? Kannattaa varata lentolippu ja merkitä lomapäivät kalenteriin, sillä matkustaminen vaikuttaa sinuun ja elämääsi monin tavoin:

1. Persoonallisuutesi muuttuu

Matkustaessa kohtaat uusia ihmisiä ja sukellat heidän kulttuuriinsa. Joudut mukavuusalueesi ulkopuolelle, ja mitä pidempi matka on kyseessä, sitä vahvemmat vaikutukset todennäköisesti ovat.

2. Iho-ongelmat iskevät

Hyppäät koneeseen kauniin kuulaan ihon kanssa, mutta kohteessa hotellin peilistä tuijottavat kasvot täynnä finnejä ja näppyjä? Syy löytyy lentokoneiden kuivasta ilmasta, joka ärsyttää ihoasi. Iho puolustautuu kuivaa ilmaa vastaan rasvoittumalla, mutta rauhoittuu onneksi pian.

3. Ruokavaliosi muuttuu

Matkustaessa tutustut paikallisiin ruokiin ja raaka-aineisiin, jotka voivat poiketa paljonkin arkisesta ruokavaliostasi. Muutokset saattavat näkyä kehossa hyvinkin nopeasti - mutta palautuvat yhtä nopeasti loman loputtua.

4. Treenaat vähemmän

Treenaat todennäköisesti vähemmän - tai ainakin aivan eri tavalla. Miksi menisit salille, kun sinulla on aivan uusi kaupunki tutkittavanasi? Reppureissatessasi viidakon halki arkiset spinningtunnit unohtuvat, mutta jalkasi tekevät töitä viedessään sinua uusien maisemien halki.

5. Saat uusia näkökulmia

Kun tutustut vieraisiin kulttuureihin, tulet tietoisemmaksi myös omastasi. Opit arvostamaan asioita, joita pidit ennen itsestäänselvyytenä.

6. Kuukautiskiertosi muuttuu

Älä huoli, et ole raskaana - kehosi on vain stressaantunut. Kun matkustat, kehosi joutuu rasituksen alaiseksi, mikä vaikuttaa hormonitoimintaasi. Kuukautiskiertosi saattaa siis kääntyä aivan päälaelleen.

7. Matkustajan ummetus

Luulitko matkustajan ummetusta vain myytiksi? No, sitä se ei ole. Useat syyt matkustaessa vaikuttavat suolistosi toimintaan, ja ensimmäinen niistä on muuttunut ruokavalio. Kun kehosi toipuu jet lagista ja tottuu uuteen ympäristöön, myös vatsasi alkaa toimia.

8. Jet lag vie energiasi

Jokainen, joka on joskus kokenut jet lagin, tietää kuinka energiatasot voivat romahtaa yhden lennon takia. Joka kerta, kun ylität aikavyöhykkeen, kehosi tarvitsee yhden päivän lisää toipuakseen lennosta.

9. Päänsärkyä ja väsymystä

Jos aikaero ei vaikuta sinuun, ilmanpaine vaikuttaa varmasti. Mietitkö koskaan, miksi olet niin väsynyt tai ärsyyntynyt lennoilla? Älä huoli, se johtuu vain ilmanpaineen muutoksista ja korkeudesta.

10. Opit hallitsemaan tunteitasi

Matkustaminen laittaa asioita mittakaavaan, opit kestämään stressaavia tilanteita ja väsymystä. Nämä asiat siirtyvät myös arkeesi, ja kohtaat mahdolliset muutokset tyynemmin.

11. Adrenaliini virtaa

Sinun ei tarvitse vaeltaa tai hypätä laskuvarjohyppyä - saat adrenaliiniryöppyjä matkustamisen aikana muutenkin. Adrenaliinin tunne on yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset matkustavat. Et voi kokea samoja tunteita omassa arjessasi.

12. Aivosi vahvistuvat

Aivosi vahvistuvat ja käsittelevät tietoja nopeammin, kun ne ovat tottuneet puhumaan vierasta kieltä. Vaikka et joutuisikaan käyttämään vierasta kieltä kovin paljoa, joudut kuitenkin käyttämään muistiasi ja opettelemaan uusia asioita koko loman ajan. Nämä asiat rasittavat aivojasi - mutta vain hyvällä tavalla.

13. Tulet tietoisemmaksi

Kun matkustat, sinun on pakko olla todella tietoinen ympäristöstäsi, koska mikään ei ole tuttua. Seikkailusi ovat hauskoja ja innostavia, ja sen vuoksi tarkkailet ympäristöäsi kaikki aistit avoinna.

14. Saatat rakastua

On paljon helpompaa rakastua, kun olet mukavuusalueesi ulkopuolella ja arkiset huolet ja vastuusi ovat kaukana kotimaassasi. Elämä näyttää paremmalta, kun olet rentoutunut ja sinun ei tarvitse huolehtia arkisista asioista. Kaikki puitteet rakastumiselle ovat lomalla valmiina, enää tarvitset vain lentolipun ja deitin!

Lue myös: Käyttäydy oikein koneessa: Lue etikettisäännöt lentomatkoille

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat