Vältä pöpöt: Arvaatko mikä on lentokoneen likaisin paikka?

03.09.2015 19:15 - Reetta Haverinen

Jos tahdot pitää sormesi puhtaina pöpöistä, kannattaa sinun puhdistaa kämmenesi käsidesillä ainakin se jälkeen, kun olet kosketellut istuinvyötäsi tai edessäsi olevaa tarjotinpöytää. 

Bakteerikammoiset, jotka ovat lähdössä lentomatkalle, voivat jäykistyä kauhusta saadessaan tietää, että lentokone on varsinainen bakteerien huvipuisto. Monet voivat aavistaa, että wc-pöntön huuhtelupainike ja vessanovenkahvat vilisevät pöpöjä, mutta myös monet varsin viattoman oloiset asiat ovat tulvillaan bakteereita.

Tuore tutkimus paljasti iljettäviä asioita

Travelmathin tekemän tutkimuksen mukaan lentokoneiden likaisimpia asioita ovat esiin vedettävät tarjotinpöydät, pään yläpuolella olevat ilmaventtiilit, vessanhuuhtelupainikkeet sekä istuinvyön kiinnityssoljet.

Tutkimus on varsin kattava, sillä näytteitä kerättiin viideltä eri lentokentältä ja neljältä lennolta. Näytteistä ilmeni, että esimerkiksi tarjotinpöydät, joilla ihmiset yleensä ruokailevat, sisältävät 195 kertaa enemmän bakteereita kuin puhelimet. Tulos voi ällöttää monia, sillä puhelinten tiedetään sisältävän enemmän pöpöjä kuin vessanovien kahvojen.

Ei pelkästään huonoja uutisia

Positiivinen asia kuitenkin on, että bakteerinäytteistä ei löytynyt ulosteperäisiä pöpöjä, kuten kolibakteereita, joista on helppoa saada tautitartuntoja. Siitäkin huolimatta lentomatkoilla on parasta pitää huolta käsihygieniasta ja pyyhkäistä kädet desinfiointipyyhkeellä, varsinkin ennen ruokailua.

Lue myös: Tyynysi on täynnä ihosoluja ja ulostetta - katso, kuinka usein kodin tavarat pitäisi oikeasti pestä

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat