Kuva: Fotolia

Punaatko huulet myös helteellä? Vältä viisi yleisintä virhettä asiantuntijan vinkeillä

08.06.2016 13:45 - Emmi Moilanen

Helteinen sää voi saada meikin valumaan ja sotkeutumaan. Asiantuntija paljasti vinkit, joiden avulla saat huulipunasi näyttämään hyvältä myös kuumana kesäpäivänä.

Kasvojen hikoilu ja meikin leviäminen helteessä on tuttu ongelma monelle meikkaajalle. Glamour listasi asiantuntijan avulla yleisimmät virheet, jotka kannattaa ottaa huomioon huulia punatessa.

Unohdat kuoria huulet

Säännöllisen kasvojen kuorinnan lisäksi tulisi muistaa pitää huolta myös huulten kuorinnasta. Meikkitaiteilija Jenn Streicher korostaakin kuolleen ihosolukon poistamisen tärkeyttä myös huulilta - erityisesti jos olet ahkera huulipunan käyttäjä. Säännöllisen kuorimisen ansiosta puna pysyy huulillasi pidempään leviämättä.

- Voit käyttää hammasharjaa apuna kuorimisessa, Streicher ohjeistaa.

Valitset liian kiiltävän sävyn

Kesäisin kannattaa valita mattasävy kiiltopunan sijaan. Helteellä kasvot saattavat kiiltää jo valmiiksi kuumuuden vaikutuksesta, jolloin tasapainoa meikkiin voi hakea mattahuulipunasta.

- Jos olet helteellä ulkona ja hikoilet, et halua jokaisen kohdan kasvoissasi kiiltävän, Streicher toteaa.

Levität liian monta kerrosta päällekkäin

Streicher varoittaa mattahuulipunan käyttäjiä sortumasta yleiseen virheeseen - liialliseen kerrostamiseen, sillä mattasävyt tahmaavat ja sotkeutuvat helposti.

- Jos tunnet, että sinun tarvitsee lisätä väriä huuliisi, pyyhi nenäliinan avulla edellisen kerroksen jämät pois. Näin voit aloittaa lähestulkoon puhtailta huulilta, jolloin saat aikaan siistimmän ja huolitellumman lopputuloksen.

Unohdat vuodenaikojen vaihtelun

Vuodenaikojen vaihtelu kannattaa ottaa huomioon paitsi pukeutumisessa, myös huulipunan sävyä valitessasi. Kesäisin iholla on runsaasti enemmän luonnollista hehkua kuin talvisin.

- Kirkkaat pinkin-, oranssin- ja korallinsävyt näyttävät hyvältä kuumalla säällä. Syvän marjaiset värit ovat sopivampia mattapintaisen ja talvisen ihon kanssa, Streicher toteaa.

Meikkaat huulet ja silmät yhtä vahvasti

Hyvä nyrkkisääntö onkin valita, panostatko huuli- vai silmämeikkiin.

- Vahvasti meikatut huulet näyttävät parhaimmalta kuulaan ihon sekä kevyesti meikattujen silmien kanssa, Streicher sanoo.

Jos tämä tuntuu sinusta kuitenkin liian neutraalilta, Streicher neuvoo silmämeikin vahvistamisen sijaan lisäämään kasvoille hieman poskipunaa.

Lähde: Glamour

Lue myös: Poistatko meikin kasvoiltasi oikein? Vinkit parempaan puhtauteen

Kilpailut

Uusimmat