Kuva: Fotolia

Värjäsitkö hiuksesi? Älä pese kutrejasi kahteen päivään

29.03.2017 12:15 - Senni Loikala

Ota kätevät hiustenvärjäysniksit talteen!

Jos värjäät hiuksesi kotona, kannattaa sinun olla tietoinen yleisimmistä värjäysmokista. Vältä Cosmopolitan-lehden esittelemät kotivärjäyksen sudenkuopat ja lopputuloksesta tulee todennäköisemmin upea!

Moka 1: Värjäät hiuksesi likaisina

Hiusväri ei välttämättä imeydy kunnolla, jos kutreissasi on hiustenhoitotuotteiden jäämiä. Pese kuontalosi shampoolla ennen kuin aloitat värjäyksen.

Moka 2: Tahdot vaalentaa hiuksiasi radikaalisti

Jos vaalennat hiuksiasi, kannattaa harkita kotona värjäystä tarkkaan. Mikäli tahdot kolmesta viiteen sävyä nykyistä vaaleammat kutrit, kannattaa värjäys uskoa ammattilaisen käsiin.

Moka 3: Jätät tuotteen testaamisen välistä

Vaikka säästäisit aikaasi, ei sinun kannata lisätä koko hiusväriä kerralla kuontaloosi. Sen sijaan tuotteen testaaminen pienentää pettymysten riskiä.

- Värjää ensin pari suortuvaa tarkastaaksesi värisävyn ja kuinka hiuksesi imevät väriä, hiuskonsultti Daniel Moon neuvoo.

Moka 4: Peset hiuksesi seuraavana päivänä

Älä pese hiuksiasi heti seuraavana päivänä värjäyksen jälkeen. Kampaaja Eva Scrivo suosittelee lykkäämään pesua vähintään 48 tuntia siitä, kun olet lopettanut värjäyksen. Tällöin uusi hiusväri pysyy varmemmin kutreissasi eikä väri haalistu heti.

Lue myös: Vinkki mukaan kampaajalle: Hiusväri, joka saa kantajansa näyttämään nuoremmalta

Lue myös: Punainen, ruskea, musta vai vaalea? - katso mikä hiusväri sopii juuri sinulle

Lue myös: Haalistuuko hiusvärisi nopeasti? Vältä yleisin hiustenhoitovirhe

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat