Kuva: Shutterstock

Revi farkkusi kuin ammattilainen - katso miten onnistut

23.02.2018 21:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Etenkin farkkujen materiaaliin ja välineisiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Revityt farkut ovat aina muodikkaat ja parasta on, että ne voi tehdä itse kotona. Jos kuitenkin haluaa mahdollisimman hyvän lopputuloksen, kannattaa homma hoitaa tietyn kaavan mukaan.

Jos siis olet aikeissa repiä vanhat farkkusi, lukaise ensin läpi alla olevat ohjeet.

Ennen aloittamista:

1. Harjoittele

Ennen niiden parhaiden housujen repimistä kannattaa harjoitella. Älä siis aloita niistä lemppareista, vaan niistä vähän elämää jo nähneistä. Näin pääset ottamaan tuntumaan hommaan ja huomaat myös, mikäli idea ei olekaan hyvä.

2. Varaa oikeat tarvikkeet

On tärkeää, että hommassa on alusta alkaen mukana oikeat varusteet. Varaa lähellesi hyvät sakset, pinsetit sekä hiekkapaperia. Kun käytät hiekkapaperia tai saksia, muista aina laittaa lahkeen sisään suoja, että et turmele housuja kauttaaltaan.

3. Valitse farkku oikein

On parasta valita hommaan sellaiset farkut, joissa ei ole liikaa elastaania. Niissä kuidut ovat yleensä herkempiä, minkä vuoksi lopputuloksena on liiankin suuret reiät.

Miten homma sitten käytännössä toimii?

1. Ota housut ja merkkaa kynällä polviin kohta, johon reiät haluat. Tämän jälkeen aseta farkut tasaiselle alustalle.

2. Leikkaa vaakasuuntainen rako merkkiin nähden. Muista olla tarkkana, että et leikkaa myös takaosaa.

3. Ota pinsetit ja vedä vaakasuoria lankoja loven sivuilta.

4. Viimeistele look hiekkapaperin avulla. Hiero sitä aukon reunoille sekä mihin tahansa muualle luodaksesi kuluneen vaikutelman.

5. Tee niin monta lovea kuin vain haluat saadaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Muista, että parhaiten revityt kohdat sopivat polviin ja takataskuihin.

Lue myös: Revityt farkut paljastavat aivan kaiken - erikoinen muotiluomus esiteltiin muotiviikoilla

Lue myös: Aina samanlainen tyyli? 5 tapaa pukea farkut kiinnostavasti

Lähde: Who Whay Wear

Kilpailut

Uusimmat