5 asiaa, joita et tiennyt silmäripsistäsi

14.08.2014 10:16 - Linda Arponen

Avaa silmäsi faktoille, joiden avulla voit pitää ripsesi terveinä ja kauniina.

Ripsiväri on monien naisten vakiomeikki, jota ilman ulos ei voi lähteä. Monet yrittävät myös pidentää, paksuntaa ja kihartaa ripsiään jatkuvasti. Koska keskitymme lähinnä ripsien kaunistamiseen, unohdamme helposti, että niiden todellinen tarkoitus on suojata silmiä ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten pölyltä, hieltä ja jopa auringolta.

Ripsiin liittyy monia mahdollisesti yllättäviäkin faktoja. Alla on muutama esimerkki näistä asioista. Ne luettuasi voit huolehtia silmäripsistäsi paremmin ja pitää ne terveinä ja kauniina.

Ripset vaativat huolenpitoa

Ripset koostuvat samoista ainesosista kuin hiukset ja kuten tukkasi, myös silmäripsesi likaantuvat. Silmien suojaaminen voi olla raskasta työtä, jolloin ripsiin voi kertyä pölyä, hikeä ja maskaraa. Jos haluat puhdistaa ripsesi erityisen hellästi, voit käyttää niiden pesuun vauvan shampoota.

Ripset muuttuvat vanhetessaan

Jos huomaat muutoksia ripsiesi paksuudessa tai pituudessa, et kuvittele asioita. On luonnollista, että ripset ohenevat. Näin tapahtuu myös hiuksillesi vanhetessasi. Jotta saat pidettyä ripset pidempään paksuina ja kauniina, voit syödä lisäravinteita, jotka edistävät hiusten kasvua. Tällaisia ovat esimerkiksi B-vitamiini ja biotiini.

Taivuttimet voivat katkaista ripsiä

Usein pelätään, että ripsentaivuttimet vetävät ripset juuristaan. Tosiasiassa pitäisi pelätä sitä, että taivuttimet rikkovat ripset kahtia. Älä siis puristele rajusti taivuttimella, vaan paina niillä ripsiä kevyesti noin kymmenen sekunnin ajan ennen kuin lisäät maskaraa.

Ripset voivat kasvaa liian pitkiksi

Vaikka monet haaveilevat pitkistä ripsistä, on niiden mahdollista kasvaa myös liian pitkiksi. Tällöin niistä voi tulla kipeät ja hankalasti käsiteltävät. Tällainen liikakasvu voi johtua yliaktiivisesta hormonien tuotannosta. Jos sinusta tuntuu, että ripsesi ovat liian pitkät, voit lyhentää niitä itse. Alkuun kannattaa kuitenkin käydä asiantuntijan puheilla, jotta opit oikeat niksit ripsien leikkaamiseen.

Vedenpitävä maskara ärsyttää ripsiä

Samat ainesosat, jotka tekevät maskarasta vedenkestävän, voivat aiheuttaa ongelmia ripsille. Ripset on suunniteltu pitämään ärsykkeet poissa, jolloin ne eivät tiedä, mitä tehdä vedenkestävien ainesosien kuten silikonin kanssa. Tämä hylkimisreaktio voi aiheuttaa allergisia reaktioita, kuten silmien vuotamista ja kutinaa. Yritä hankkia siis ripsiväri, joka on valmistettu mahdollisimman luonnonmukaisista ainesosista, eikä sisällä säilöntäaineita tai hajusteita.

Kirjoitimme aiemmin siitä, kuinka tekoripset voivat tuhota silmäsi. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat