Aina saa olla pöyhentämässä: 8 asiaa, jotka vain ohuthiuksiset ymmärtävät

16.09.2014 18:28 - Senni Loikala

On olemassa asioita, jotka taatusti lähes jokainen ohuet hiukset omaava nainen tunnistaa.

Monia suomalaisia ei ole siunattu paksuilla hiuksilla. Luonnostaan lättänä kuontalo aiheuttaakin päänvaivaa. Tunnistatko seuraavat huolet, jotka varmasti ovat useille ohuthiuksisille tuttuja?

Kiire heijastuu kuontaloosi

Ohuthiuksisilla on usein tietyt niksinsä, joilla he hämäävät kuontalonsa näyttämään tuuheammilta. Jos aamulla kuitenkin on tulipalokiire eikä aikaa jää tavanomaisille hiusrutiineille, voi lättänä tukka saada tuntemaan olemuksensa epäviehättäväksi.

Sormituuhennat hiuksiasi joka mutkassa

Ohuthiuksiset ihmiset saattavat pelätä hiustensa lätistyneen jo tunnin päästä siitä, kun ne on kammattu edustuskuntoon. Monet työntävät sormensa hiusten juuriin ja  kohentavat kutrien ryhtiä. Olisi kuitenkin mukavaa, jos ihmisten ilmoilla ei tarvitsisi ajatella ulkonäköään.

Valokuvat paljastavat kutriesi vähyyden

Ohuthiuksiset eivät ole immarreltuja kuvista, joissa heidän kutriensa vähyys näkyy. Kun haituvien väliin jää ilmaa ja hiukset ovat vähintäänkin lättänät, ei kyseisiä kuvia tee mieli jakaa esimerkiksi Facebookissa, vaikka ne olisivat muuten onnistuneita.

"Onpas sinulla ohuet hiukset!"

Harvoin kukaan alkaa haukkua toisen ulkonäköä. Joskus huulilta voi kuitenkin karata freudilaisia lipsahduksia. Mikäli joku hämmästelee toisen ohuita hiuksia, tuntuu se todennäköisesti kommentin saaneesta kuin saisi suolaa haavoille.

Poninhäntäsi on ikävän ohut

Kun hiuksia on vähän, on poninhännästäkään luonnollisesti vaikea saada paksun näköistä. Monista ohuthiuksista olisi mukava kietaista tukka nopeasti ponnarille, mutta kampaus voi tuntua liian epäimartelevalta ilman huolellista pöyhennystä.

Hiuskateus iskee

Etenkin ulkomaan matkoilla monet ohuthiuksiset saattavat huokaista katsellessaan, kuinka paksuja ja terveitä hiuksia joillakin naisilla oikein on. Kun omia kutreja ei ikinä saisi niin upeiksi, saattaa pieni kateus pistää rintaa.

Pitkät hulmuhiukset jäävät haaveeksi

Monet ohuthiuksiset tietävät, että kampaamokäynnin jälkeen kuontalo todella tuntuu ja näyttää paksummalta. Mutta tietyn pituuden saavutettua kutrit ovat aina pakko pätkiä, sillä pitkät ja hyvännäköiset hiukset ovat mahdoton yhtälö monille ohuthiuksisille.

Mikä on tilanne vanhempana?

Kaikki tietävät, ettei ikä ainakaan paksunna hiuksia. Siksi useat ohuthiuksiset saattavat pelätä, että vanhana päässä on oikeasti vain pari hassua karvaa. Myöskään ajatus mahdollisesta pälvikaljusta tuskin ilahduttaa ketään.

Uutisoimme aiemmin suomalaisen hiustutkija Annikki Hagros-Kosken kertomista asioista, jotka aiheuttavat hiustenlähtöä. Pääset juttuun täältä.

Kilpailut

Uusimmat